Mis seen metsast võtta ja mis sinna jätta?

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Ranne seenenäitusel.
Jüri Ranne seenenäitusel. Foto: Sille Annuk

Kasvab niisketel aladel, kõlbab süüa ainult kupatatult – selliseid märkmeid tegi eile Tartu Ülikooli loodusmuuseumis seenenäitust uudistanud Järvamaal Roosna-Alliku põhikooli 7. klassis õppiv Jüri Ranne (pildil). «Valin siit mõne seene välja ja teen nendest uurimistöö,» rääkis «vahel ikka» ka seeni sööv poiss ja tegi tõsise moega väiksesse märkmikku ülestähendusi.


Uurimiseks ainet jätkub, sest Tartu Ülikooli loodusmuuseumi loodushariduse koordinaatori Külli Kalamees-Pani sõnul on Jõgevamaa metsadest näitusele toodud 125 seeneliiki.



Jüri Ranne arvates on näituse kõige põnevam seen pesukäsna meenutav söögiks kõlbmatu korallnarmik. Lastele meeldivad ka murumuna sugulased tossavad maatähed, mis juba näituse esimestel tundidel lössi vajutati.



Vanemuise 46 asuvas loodusmuuseumis saab seenenäitust kaeda täna kell 10–17.30. Kell 11 ja 16 teeb Külli Kalamees-Pani huvilistele ekskursiooni seeneriiki.



Meie metsade seentega võib lähemat tutvust teha ka Kompanii 10 tegutsevas Tartu Keskkonnahariduse Keskuses reede õhtuni avatud sügisnäitusel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles