Rahvusülikooli juubel algab väitlusega

Marju Himma-Kadakas
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TÜ peahoone.
TÜ peahoone. Foto: Margus Ansu.

Täna kell 19 saavad Tartu Ülikooli aulas avalöögi rahvusülikooli 90. aastapäeva üritused. Debatil väitlevad majandusteadlased Eesti majanduse tuleviku ning valitsuse rolli üle majanduselus.


Debatil lähevad vastamisi TÜ makroökonoomika dotsent Viktor Trasberg ja Mainori ärijuhtimise instituudi direktor Andres Arrak. 

Debatt on avalöögiks ka rahvusülikooli juubelile pühendatud väitlusturniirile. Selle eelvoorud algavad 28. septembril kell 18 ja finaalvoor on 30. novembril kell 18 ülikooli aulas.

Väitlused toimuvad Briti parlamentaarse väitluse vormis. Kohtunikena saavad sõna ka mitmed Tartu Ülikooli professorid.

Väitlusturniirist osavõtuks tuleb oma võistkond registreerida veel tänase päeva jooksul aadressil saima.tiirmaa-oras@ut.ee.

Neid, kes soovivad turniiril osaleda, aga ei ole varem väitlemisega tegelenud, ootab Tartu Üliõpilaste Väitlusklubi koolitusele 21. septembril kell 18 Lossi tänava õppehoones.

Tänavu tähistab Tartu Ülikool 90 aasta möödumist emakeelse rahvusülikooli sünnist. Esmakordselt antakse välja tudengilaulik ning toimuvad rahvusülikooli sünnipäevale pühendatud etendused Tallinnas ja Tartus.

Täpsemat infot juubeliürituste kohta vaata www.ut.ee/rahvusulikool90.

Rahvusülikool 90
• 25.-26. novembril rahvusvaheline emakeelse kõrghariduse konverents.
• 26. novembril tudengi lauluraamatu esitlus.
• 28. novembril emakeelse ülikooli 90. aastapäevale pühendatud etendus Estonia kontserdisaalis, 29. novembril Vanemuise kontserdimajas.
• Ürituste ajakava leiab aadressilt www.ut.ee/rahvusulikool90.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles