Ametikool otsib asenduskodusid

Marju Himma-Kadakas
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piima ja Kopli tänava nurgal asuva õpilaselamu renoveerimisel on jõutud akende paigaldamiseni.  Pärast seda algavad siseviimistlustööd ning õige pea alustatakse ka sisustuse valmistamist. Kavandatud värvilised aknaraamid on hetkel veel kile all.
Piima ja Kopli tänava nurgal asuva õpilaselamu renoveerimisel on jõutud akende paigaldamiseni. Pärast seda algavad siseviimistlustööd ning õige pea alustatakse ka sisustuse valmistamist. Kavandatud värvilised aknaraamid on hetkel veel kile all. Foto: Andres Ehrenpreis

Tartu Kutsehariduskeskuse renoveeritav õpilaskodu valmib plaanide kohaselt uue aasta veebruariks. See tähendab aga, et vahepealseks ajaks on vaja asenduselamispinda ligi sajale õpilasele.




«Me ei oska praegu täpset arvu öelda, mitmele õpilasele oleks vaja majutus leida,» märkis Tartu Kutsehariduskeskuse direktori asetäitja Mati Rammul.



Asenduspind


Dokumentide vastuvõtt ametikooli lõpeb 31. juulil ja augusti alguseks loodetakse selgeks saada ka, kui paljud üle Eesti Tartu kutsehariduskeskusesse õppima tulevatest noortest vajavad õpilaskodu kohta.



Osa praegu renoveeritavas ühiselamus elanud õpilastest majutatakse ajutiselt kutsehariduskeskuse Põllu tänava õppehoone õpilaselamusse. Asenduspinda vajavaiks on prognoositud veel sadakond õpilast. Rammul avaldas lootust, et ehk läheb asendusmajutust vaja siiski vähematele õpilastele.



5. augustiks selgub riigihanke tulemusena, millised firmad pakuvad õppuritele majutust 31. augustist tuleva aasta 31. jaanuarini.



Rammuli sõnul on otsustatud, et kutsehariduskeskus pakub oma õpilastele ühesuguse hinnaga elamispindu, mistõttu maksab kool kinni õpilaskodu koha ja riigihanke võitnud ettevõtte üüripinna hinna vahe. Tema kinnitusel on selleks kooli eelarvesse planeeritud ligikaudu miljon krooni.



Veebruariks valmis


Rammuli sõnul oleks parim lahendus, kui ajutine majutuspind asuks Aardlas kutsehariduskeskuse Kopli tänava õppehoone läheduses. Seal aga siiski praegu ühtki sellist majutusettevõtet ei ole, mistõttu peavad õpilased sügisel kooli sõitma kaugematest linnaosadest.



Kuna mujalt kooli sõitmine lisab koormust ühissõidukeile, on Rammuli kinnitusel kavas läbirääkimisi pidada ka transpordifirmaga, et ühel ja samal ajal bussiga sõitvad sada õpilast õigeks ajaks kooli jõuaksid.



Sellises eriolukorras elamist jätkub viieks kuuks, sest 2010. aasta veebruariks peab 53 miljonit krooni maksev maja elamisvalmis olema. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles