Tartu-Riia lennuk jäi rikke tõttu õhku tõusmata

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riiast saabus Tartusse Air Balticu esimene regulaarlend reedel. Paar päeva hiljem avastati lennukil tehniline rike ning õhku tõuseb see arvatavalt alles pärastlõunal.
Riiast saabus Tartusse Air Balticu esimene regulaarlend reedel. Paar päeva hiljem avastati lennukil tehniline rike ning õhku tõuseb see arvatavalt alles pärastlõunal. Foto: Aivar Aotäht.

Väiksemat sorti tehniline rike jättis Läti Lennufirma Air Balticu Fokkeri täna hommikul Tartu Ülenurme lennuväljale. Riiga sõita soovinud 15 reisijat toimetati Läti pealinna bussiga.


«Saatuse nöök,» sõnas Tartu lennujaama juhataja Rein Mark, kelle kinnitusel jõuavad reisijad Riiga kella poole kaheteistkümne paiku päeval. Kuna enamus sõitjaid olid edasireisijad, lepib Air Baltic iga inimesega eraldi kokku, kuidas saamata jäänud teenuseid kompenseerida.



Mark lisas, et kuna kell 5.45 õhku tõusma pidanud lennuk seda ei teinud, õnnestus firmalt Automen peagi saada buss. Väiksemasse 18-kohalisse bussi viidi ka söögipoolist, nagu see taolistel puhkudel tavaks on.



Riiast on juba Tartusse saabumas ka remondibrigaad ning tõenäoliselt lahkub Fokker Ülenurme lennuväljalt kella ühe-kahe paiku päeval. «Riiga suundub lennuk tühjalt. Koos reisijatega peaks Fokker aga tagasi olema täna südaööks.



Esimese regulaarlennu Riia ja Tartu vahel tegi Air Baltiku tiivuline reedel. Lend vältas 50 minutit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles