Tartu tähistab linna päeva

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu päev lõppeb suure popkooripeoga laululaval. Pildil mullune popkooripidu.
Tartu päev lõppeb suure popkooripeoga laululaval. Pildil mullune popkooripidu. Foto: Sille Annuk / Postimees

Laupäeval tuleb taas traditsiooniline Tartu linna päev, kus on kavas kontserdid, ringkäigud, võistlused, tunnustusüritused ning hulk tegevusi Tartu muuseumides.

Nagu juba tavaks, algab linna päev hommikul kell 10, kui raekoja platsil saab kohtuda linnapea Urmas Kruusega ja nautida lokaali Suudlevad Tudengid väliterrassil hommikukohvi. Raekoja platsil paikneval laval toimuvad päev läbi kontserdid, teatas linnavalitsus.

Atlantise kõrval avatakse kell 12 partnerlinnade rosaarium, kuhu istutatakse 134 roosiistikut. Tegemist on Eesti-Läti-Vene piiriülesest koostöö programmist rahastatava rosaariumiga, kuhu istutatakse ilmastikukindlaid Eestis, Lätis ja Venemaal levinud pargirooside sorte.

Küüni ja Vallikraavi tänava nurgal annab alates keskpäevast malesimultaani noor tulevikulootus Mai Narva koos isaga (eelregistreerimine http://bit.ly/malesimultaan-2013). Samal ajal alustab  Kaubamaja kõrval lauatenniseturniir (eelregistreerimine: http://bit.ly/lauatennis-2013).

Raekojas tunnustatakse kell 13 Tartu medali kavalere Hiie Asserit ja Enno Tublit ning konkursi «Kaunis Eesti kodu» parimaid. Salemi kirikus tänatakse kell 16 Tartu kuldpulmapaare.

Kuna samal ajal toimub Tartus rahvusvaheline väntorelifestival, näeb väntoreleid ka linna päeva lavadel. Põnevaid tegevusi jätkub veel muuseumitesse: avatakse mitmeid näitusi, sh ka välinäitus kirjandusmuuseumi seinal, linnakodaniku muuseumis on avatud kollektsionääride turg ja toimub linnamäng, linnamuuseumis esitletakse Tapio Mäkeläineni Tartu-raamatut ja Tartu linnamuuseumi aastaraamatut.

ERMi Raadi pargis on jalutuskäik Ülo Siimetsaga. Südalinnas ja botaanikaaias on ringkäigud giidi saatel.

Linna päeva lõpetuseks on võimalik valida mitme suure kontserdi vahel. Kell 19 algab bluusikontsert botaanikaaias, laululaval samal ajal aga popkooripidu. kell 21 esineb ansambel Nukker kukeke raekoja platsi laval.

Linna päeva tegevused on tasuta, kuid õhtukontsertidele tuleb lunastada pääse. Päeva täpset kava saab vaadata siit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles