Tartus on vihma sadanud juba pea kogu juuni jagu

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liiklus. Pilt on illustratiivne.
Liiklus. Pilt on illustratiivne. Foto: Margus Ansu / Postimees

Ööl vastu neljapäeva pikalt kestnud kuiva lõpetanud sajul täna enne südaööd otsa ei paista, eilse päeva ja tänase ööga sadas maha pea kogu juuni sademete hulk.


«Sadu on päris kõva, täna me päikest ei näe,» märkis Ülenurmel asuva Tartu lennujaama ilmateenistuse meteoroloog Ebe Uibo. Neljapäeval sadas vihma 37,5 millimeetrit, tänane öö ja hommik tõid sellele 16,7 millimeetrit lisa.



Seega on lennujaama ilmateenistuse meteoroloogid ööl vastu neljapäeva alanud vihmasaju sademete hulgaks mõõtnud 54,2 millimeetrit. Tavaliselt on juuni esimese dekaadi sademete hulk meil vaid 14 millimeetrit ning kogu jaanikuu sademete hulk 61 millimeetrit.



Vihm on kergitanud ka Emajõge ja Võrtsjärve. Kui kolmapäevani nende veekogude tase  langes tasapisi, siis neljapäeva hommikuks oli vesi juba tõusma hakanud. Eesti Meteoroloogia ja Hüdroloogia Instituudi (EMHI) andmetel ulatus Emajõe veetase neljapäeva hommikul kella viie ajal Tartus 120,3 sentimeetrit üle mõõdulati nulli. Täna hommikuks samaks ajaks oli vesi tõusnud 4,7 sentimeetrit ja küündis 125 sentimeetrit üle mõõdulati nulli.



Võrtsjärve veetase oli neljapäeva hommikul 109 sentimeetrit üle mõõdulati nulli, täna varahommikul aga 119 sentimeetrit üle mõõdulati nulli.



«Pidev sadu peaks täna südaööks taanduma,» ütles Ebe Uibo. Laupäeval ja pühapäeval paistab vahepeal päike, kuid päris kuivad need puhkepäevad siiski pole.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles