Ligi 300 spordisõpra tegi jooksumaratoniks trenni

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Esmaspäeval, 29. aprillil said tervisespordiharrastajad käia tutvumas Tartu jooksumaratoni rajaga. Huvilisi jätkus nii viie-, kümne- kui ka kuueteistkümne kilomeetri pikkusele rajale.

Klubi Tartu Maraton pressiesindaja Greete Kempeli sõnul said ka korraldajad hea ülevaate raja olukorrast ning teadmise, millele on enne 31. Tartu jooksumaratoni põhipäeva rajahoolduses veel tähelepanu pöörata.

Jooksumaratoni võistluste direktor Kunnar Karu lisas omalt poolt, et rada on küll võrdlemisi hästi kuivanud, kuid jooksumaratoniks ei ole see kindlasti veel valmis. «Rajameistri kõrgendatud tähelepanu all on vähemalt kolm märjemat kohta ja need vajavad veel hakkepuidu ja kruusaga täitmist.»

Radadest rääkides valmistavad praegu isegi suuremat muret 11. mail peetavate lastejooksude ja heateo jooksu rajad, mille kulgemine sõltub Emajõest. Jõgi praegu veel taandumismärke ei ilmuta, sedastas Karu.

Kevadilmad on sel aastal olnud heitlikud ning korraldajad valmistuvad 12. maiks paralleelselt nii jahedaks kui väga soojaks ilmaks. Eriti arvestatakse ilmaga teeninduspunktides. Näiteks on külma ilma korral kavas teeninduspunktides pakkuda rohkem sooja jooki. Kuuma ilma puhul aga pakutakse osades teeninduspunktides veekäsnasid ning Elva jõele paigaldatakse ka veedušš, kui mõni soovib end jahutada.

Tartu jooksumaratoni põhidistantsile (23 km) antakse start 12. mail kell 11 Otepää Tehvandi suusastaadionilt. Lühem distants viib osalejad 10 km pikkusele rajale Elvast Tartumaa tervisespordikeskusest kell 13.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles