Tartumaa noored judokad said EMV-lt medaleid

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Judo. Illustreeriv foto.
Judo. Illustreeriv foto. Foto: SCANPIX

Võrus selgitati nädalavahetusel judo Eesti juunioride meistrivõistluste parimad ning võidurõõmu said maitsta ka Tartumaa sportlased.

Laupäeval, 23. märtsil olid tatamil B-vanuseklassi judokad ja pühapäeval, 24. märtsil juuniorid. Esindatud oli 34 judoklubi.

Elva Altia klubi judokatest võistles mõlemal päeval Pärt Laas. Kui B-klassis pidi Laas leppima viienda kohaga, siis päev hiljem juunioride seas talle vastast ei leidunud. Avaringis vaba olnud Laas alistas Kardo Küti Tartu Zen klubist. Poolfinaalis tuli võit efektse heitega viimastel sekunditel pearivaali Mark Potapovi üle. Finaalkohtumine Artur Papiloviga oli tasavägine. Vastase sai hoiatuse passiivse maadluse eest ja Laasi väga õige taktikavalik andis võidu ja meistritiitli talle.

Mairis Holter saavutas raskekaalus kolmanda koha, Karl-Ernst Saal oli kehakaalus kuni 73 kg viies.

Klubist SK Zen saavutas esikoha Võnnu koolis õppiv Merlyn Tähe, kes kehakaalus kuni 52 kg võitis kaks kuldmedalit B- ja juunorite klassi neidude hulgas. Tähe on sel aastal võitnud kokku juba neli Eesti meistrivõistluste kuldmedalit. Lisaks on ta veel A-klassi ja ka täiskasvanute meister.

Teist aastat järjest kaitses B-klassis kehakaalus 81+ kg meistritiitlit Tartus Descartes`i lütseumis õppiv Jan Marcus Mõtus. Finaalkohtumine kestis kõigest 10 sekundit.

Kolmanda koha saavutas juunoride hulgas kuni 60 kg poiste seas Kardo Kütt (Forseliuse gümnaasiumist). Tema õde Ines Kütt maadles endast viis kilo (kuni 40 kg) raskemate neidude B-klassis ennast kolmandale kohale.

Viienda koha saavutasid tublisti maadelnud SK Zen kaks raskekaalu (81+ kg) noormeest Hans Peedo ja Tarmo-Erik Torbek.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles