Robootikud tulevad Tartusse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Robootika. Illustreeriv foto.
Robootika. Illustreeriv foto. Foto: Margus Ansu

Laupäeval, 1. detsembril on Ahhaa keskuses robootikapäev, kus saab jälgida legorobotite maavõistlust, osaleda robootika töötubades ning lüüa tantsu koos robot Naoga.

Kokku tuleb paarsada Eesti ja Läti parimat noorrobootikut, kes asuvad võistlema juba hommikul. Robotivõistluseks tuleb meeskondadel ehitada ja programmeerida autonoomne Lego Mindstormsi robot. Robotivõistlusel lahendatakse 2,5 minuti jooksul mitmesuguseid ülesandeid, et koguda võimalikult palju punkte.

Lisaks peavad õpilased esitlema uurimistöö projekti, mis on igal aastal seotud mingi teemaga. Selle aasta teema on «Eakate lahendused».

Kõigil majakülastajatel on võimalik Ahhaa tehnoloogiasaalis lemmikrobotitele kaasa elada. Lisaks oodatakse külastajaid osa võtma sumoroboti ehitamise töötubadest ning tantsima koos robot Naoga. Robotipäeva üritustele pääseb Ahhaa tavapärase majapiletiga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles