TÜ rektoriks pürgijad jäid rahastamise osas eriarvamusele

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Ülikooli rektorikandidaatide debatt. Pildil vasakult Mart Ustav, Toivo Maimets ja Volli Kalm.
Tartu Ülikooli rektorikandidaatide debatt. Pildil vasakult Mart Ustav, Toivo Maimets ja Volli Kalm. Foto: Sille Annuk

Tartu Ülikooli rektoriks pürgivad kolm kandidaati arutasid enne homset valimist ülikooli tuleviku üle, kuid ei olnud üksmeelel, millisel viisil tudengite harimiseks raha juurde saada.

Biomeditsiinitehnoloogia professor akadeemik Mart Ustav rääkis ETV saates «Foorum», et tal on vähe usku riigieelarvelise hariduse finantseerimise olulisse suurenemisse bakalaureuse- või magistriõppe tasemel, ülikoolile raha sisse toomiseks on akadeemiku sõnu tähtis komponent ka teadustöö kui äärmiselt rahvusvaheline tegevus.

Molekulaar- ja rakubioloogia instituudi direktor Toivo Maimets ei olnud Ustaviga nõus, sest tema hinnangul ei ole rektori asi öelda, et ta usub, et riigi poolt raha juurde ei tule. «Rektori asi on tegeleda sellega, et riigi poolt tuleks raha juurde, ja see on tema oluline töö, me teame numbreid, teame, et ei ole kaugeltki mitte esirinnas Euroopa Liidus ega ka Bologna protsessi maades oma finantseerimise poolest, nii et see on kindlasti üks koht, aga mitte ainuke, kust saab vabastada raha palkade tõstmiseks,» sõnas Maimets.

Rakendusgeoloogia professor Volli Kalm tõi välja, et situatsioon pole uus - üheski riigis ei suuda avalik sektor anda nii palju raha kui ülikoolid sooviksid, küsimus on selles, millised on vahendid, et kombineerida, et maksta headele inimestele head palka.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles