Õpetajate streigi üksik­asjad püsivad segased

Elina Randoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: Peeter Langovits/ Postimees

Kuna Tartu linna ja maakonna õpetajad kuuluvad kahte erinevasse ametiühingusse, ei ole endiselt teada, kui paljud haridusasutused ja -töötajad märtsis siinkandis streigivad.

Streiki korraldavasse Eesti Haridustöötajate Liitu (EHL) kuuluva Tartumaa haridustöötajate ametiühingu esimees Lii Siim ütles, et enam-vähem on osalejad ja mitteosalejad teada, kuid täpsed arvud selguvad ilmselt alles märtsi alguses.

Näiteks loobus viimasel minutil osalemisest Ülenurme gümnaasium. Siimi sõnul ei streigi ka mitmed maakonna väikekoolid, kes elavad tänu omavalitsustele ja peavad seetõttu streiki sobimatuks.

Selgus tuleb märtsis

Tartu Haridustöötajate Liidu juhataja Kalle Kalda ütles, et nende liikmetelt ei ole veel lõplikku vastust teada ning praegu mingite arvude ütlemiseks tuleks need laest võtta.

Tema sõnul peaksid esialgsed tulemused selguma esmaspäevaks, aga kuna toetusstreigist võib teada anda hiljemalt kolm päeva enne selle toimumist, siis võivad kõik arvud veel muutuda.

Tartu linna haridusosakonna juhataja Riho Raave rääkis, et praeguseks on neile streigist teada andnud seitse kooli, ning arvas, et paljud ülejäänud haridusasutused ühinevadki toetusstreigiga. Samas võib ka toetusstreik kesta kuni kolm päeva ehk sama kaua kui EHLi praegu välja kuulutatud streik.

EHLi juhi Sven Rondiku sõnul on streigi ja toetusstreigi vahe praegusel juhul vaid juriidiline. Streigi ajaks on määratud 7.–9. märts. Streigi pikkus on õppeasutuste endi otsustada. Koolide-lasteaedade hulk, kus sellel ajal õppetööd ei tehta, peaks selguma 2. märtsil.

Õed-arstid toetavad

Õpetajate toetuseks on lubanud streikida ka arstid ja õed vähemalt Tallinna ja Tartu haiglates, võib-olla ka laiemalt. Nemad ei esita mingeid nõudmisi, vaid streigivad solidaarsusest.

Tunniajane tööseisak raviasutustes on kolmapäeval, 7. märtsil ja ilmselt keskpäeval.

Streikivad Tartu koolid*

• Herbert Masingu kool

• Tamme gümnaasium

• Annelinna gümnaasium

• Jaan Poska gümnaasium

• Mart Reiniku kool

• Kunstigümnaasium

• Tartu erakool

* kolmapäevase seisuga

Allikas: Tartu linnavalitsus

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles