Tartumaad tabas kütusevarguste laine

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

Sel nädalal on Tartumaal lõhutud ja tühjendatud ligi 15 veoki kütusepaagid. Politsei soovitab veokijuhtidel oma vara hoolsamalt kaitsta.

Tartu kriminaaltalituse vanemkomissar Viktor Võsokov ütles, et kütusehinna pideva tõusu ajal muutuvad ka kütusevargused ja varastatud kütuse edasimüümine aktiivsemaks.

Näiteks ööl vastu 16. veebruari lõhuti Lähte alevikus Poe tänaval kolme veoki ja ühe traktori paagikorgid ja varastati kokku umbes 570 liitrit diiselkütet. Samal öösel varastati ka Tartus Ravila tänaval aiaga piiratud hoovi pargitud kolme veoauto paakidest kokku 420 liitrit diislikütust.

Sama päeva varahommikul teatati, et Tartus Aardla tänaval on sisse murtud vähemalt kolme veokisse ja tühjendatud nende kütusepaagid. Järgmise päeva varahommikul ilmnes, et Tartus Võru tänaval on ettevõtte territooriumil lõhutud nelja veoki kütusepaagi lukud ja varastatud kokku umbes 135 liitrit diiselkütet.

Veebruaris kandis Tartumaal suurimat kahju kütusevarguse ohvriks langenud talupidaja, kelle Laeva vallas asuva talumaja lähedal vaba juurdepääsuga kütusemahutist varastati ühekorraga 1300 liitrit kütust. Sellega tekitati talupidajale enam kui 1400 euro ulatuses kahju.

Võsokovi sõnul jäävad varastatud kütusekogused enamasti umbes 200-300 liitri piiresse. Seda põhjusel, et kurikaelad ei suuda enamasti suuremat kogust kuriteopaigalt tähelepanu äratamata ära viia.

Politsei soovitab veokijuhtidel tankida vahetult enne sõitu ning lukustada sõiduki kütusepaagi korgid. «Kuna osa vargaid lõhuvad kütusepaagi korgi lihtsalt ära, siis tuleks sõiduk parkida hästivalgustatud käidavasse kohta,» soovitas Võsokov.

Arvestades kütuse turuhinda, müüvad vargad näpatud kütuse oluliselt odavamalt maha, mistõttu on ka nõudlus selle järele suhteliselt kõrge. Võsokov märkis, et varastatud kauba ostmine on kuritegu ja kütuse omandamise eest võidakse isik omakorda vastutusele võtta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles