Tartu plaanib soetada ülikoolilt kinnisvara

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tulika 1 vivaariumihoone.
Tulika 1 vivaariumihoone. Foto: Sille Annuk

Linn plaanib osta Tartu Ülikoolilt Nooruse tänava koolimaja ning Maarjamõisas asuva endise vivaariumihoone ja selle krundi. Mõlema tehingu tarvis küsib linnavalitsus volikogu luba.

Nooruse 9 koolimaja soovib linn selleks, et sinna mahutada seni Riia 25 majas töötav täiskasvanute gümnaasium ja alates 2015/2016. õppeaastast Tamme gümnaasium, millest lahutatakse põhikooli osa.

Tartu Ülikool on nõustunud 1,4 hektari suuruse krundi ja sellel oleva 6909-ruutmeetrise õppehoone Tartu linnale võõrandama hinnaga 1 188 000 eurot.

Linna rahalised kohustused ja vahendid võimaldavad sellise müügihinna tasuda kõige varem 2013. aasta eelarvest. Tartu Ülikool on nõus kinnistut müüma nii, et müügileping sõlmitakse kohe, kuid leping hoone omandi ülemineku kohta sõlmitakse pärast müügihinna tasumist tingimusel, et linn võtab kohustuse tasuda müügihinna tuleva aasta märtsi alguseks.

Seniks aga on plaanis sõlmida üürileping, et täiskasvanute gümnaasium saaks majas õppetööd alustada tänavu septembrist. Kui linn ei tasu hoone müügihinda tuleva aasta märtsiks, pikeneb üürileping 2021. aasta lõpuni. Üüri määr on 2,55 eurot ruutmeetri kohta, tänavu augusti lõpuni 1,70 eurot.

Tulika 1 krunti soovib linn selleks, et sinna rajada sotsiaalabiosakonna Tammelinna-Veeriku piirkonnakeskus ja peale selle on kaalumisel ka perearstikeskus.

Rajatava keskuse asukohaks on linnavalitsus sobilikuks pidanud endise vivaariumi krunti, mida ülikool on valmis võõrandama vähemalt 72 000 euro eest. Krundi pindala on 2511 ruutmeetrit.

Abilinnapea Jüri Kõre nentis, et tehingu objektiks saab pidada üksnes krunti, sellel olev hoone on väärtuseta ja lammutatakse.

Kõre pidas tõenäoliseks, et keskuse ehitamiseni jõuab linn aastail 2015–2017.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles