Tartu Uus Teater toob kevadel lavale kolm uuslavastust

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Uus Teater. Pildil kohvik.
Tartu Uus Teater. Pildil kohvik. Foto: Kristjan Teedema

Möödunud nädalavahetusel Pärnus kultuurkapitali aastaauhindade jagamisel näitekunstiauhinnaga pärjatud Tartu Uus Teater jätkab ka tänavu tegutsemist Laial tänaval ning toob vaatajate ette kolm uuslavastust.

Teatri pressiesindaja Katrin Maimiku sõnul pikendas Tartu Ülikool nendega sõlmitud Lai 37 spordihoone üürilepingut. Juba sel nädalal, 3. ja 4. veebruaril mängitakse seal Urmas Vadi lavastust «Rein Pakk otsib naist!».

Kolmest planeeritud uuslavastusest esimene jõuab lavale 17. veebruaril. Siis esietendub Mart Aasa «Projekt Elu», kus mängivad Kristel Leesmend, Leino Rei ja autor-lavastaja Mart Aas ise.

Märtsis jõuab publikuni Ivar Põllu triloogia «Armastus, teater, hullus ja surm» kolmas osa - «Vanemuise biitlid». Lavateos räägib Toomingast, Hermakülast, Undist ja Vahingust.

Aprillis esietendub Urmas Vadi kirjutatud ja lavastatud lugu teatrimehest Rudolf Allaberdist. Uuslavastuses «Rudolf Allaberti testament» mängivad Piret Laurimaa Endla teatrist ning autor ning lavastaja Urmas Vadi ise.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles