Kalev juhib Tartus nelja meediaväljaannet

Mari-Liis Pintson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Ekspress.
Tartu Ekspress. Foto: Postimees.ee

Tartust sai esimene koht Eestis, kus Kalev Meedia tegutseb nii trüki-, raadio-, tele- kui veebivaldkonnas. Suveks loodab kontsern kõik toimetused viia ühise mütsi alla Taskusse.



Seni oli Kalevil Tartus vaid tele- ja veebitoimetus. Möödunud aasta lõpus ostis Oliver Kruudale kuuluv kontsern ärimees Neinar Selilt ära ka tasuta nädalalehe Tartu Ekspress ning raadiokanali Sun FM.



Selle nädala alguses käis Kalev Meedia peatoimetaja Indrek Lindsalu siinsete toimetustega Tartus tutvumas. «Eile (teisipäeval – toim) sai kõigile kinnitatud, et mingit hirmu keegi tundma ei pea,» vastas Lindsalu küsimusele, kas ostuga kaasneb ka muudatusi toimetuste koosseisus.



Ühised uudised


Kuna ost on veel värske, ei ole Lindsalu sõnul toimetuste töös sisulisi muutusi planeeritud. Küll aga peavad neli meediakanalit hakkama omavahel tihedamalt koostööd tegema.



«Sun FMi eetris on juba mõni päev olnud kalev.ee uudised,» rääkis Lindsalu ja lisas, et sünergia loomine on kindlasti üks eesmärk – kui üks toimetus on valmis saanud uudise, ei ole mõtet teistel hakata topelttööd tegema, vaid kõik saavad seda uudist kasutada.



Tartu Ekspressi peatoimetaja Jaan Olmaru, kes samuti oma 10-protsendilise osaluse ajalehes Kalev Meediale müüs, kinnitas, et omanikuvahetus ei muuda lehe ja töötajate jaoks midagi:. «Oleme lihtsalt suuremas kontsernis kui varem, leht ilmub ikka sama sisuga.»



Kõik Taskusse


«Lihtsalt olid meile sobivad variandid olemas,» vastas Indrek Lindsalu küsimusele, miks valiti laienemiseks just Tartu ja need kaks meediakanalit. «Müüja ja ostja soovid ja vajadused langesid kokku.»



Suurema muudatusena on Kalev Meedial siiski plaanis suvel kõik neli toimetust koondada üheks, kolides need linna eri otstest Tasku keskuse bürooruumidesse. Praegu asub Tartu Ekspressi toimetus kesklinnas Küüni tänavas, raadio-, tele- ja veebitoimetus aga Riia tänava lõpus politseimaja taga.



Sun FMi kuulab nädalas 24 000 inimest. Tartu Ekspressil on EMORi uuringu järgi Tartu piirkonnas 16 000 lugejat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles