Tartu loomade varjupaik ootab hoolealustele vanu tekke

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koerad.
Koerad. Foto: Margus Ansu

Tartu loomade varjupaik palub inimeste abi hoolealuste küljealuste soojemaks muutmiseks, selleks sobivad nii vanad tekid, vaibad kui ka madratsid.

«Põrandatele soojustuseks pandavat materjali kulub meil palju, sest seda on vaja pidevalt pesta ja puhastada,» teatas Tartu loomade varjupaiga projektijuht Kirke Roosaar.

Loomadele allapanuks sobivad hästi vanad vaibad, tekid, madratsid, käterätid, mida naturaalsematest materjalidest, seda parem.

Külmal ajal kulub varjupaigale abi marjaks ära, varjupaigale võib tuua oma kodustest lemmikutest järelejäänud esemeid - kasside ronimispuid, pesasid, koerte kaela- ja jalutusrihmu jms.

Abi võib pakkuda muulgi moel - koeri jalutama viies või nendega tegeldes. Sellistest soovidest paluvad varjupaiga haldajad aga eelnevalt kindlasti teada anda.

Tartu koduta loomade varjupaigas on ligi sada hoolealust. «Arvud pidevalt muutuvad, sest iga päev läheb loomi välja ja tuleb sisse. Osa kutsikatest on ka hoiukodudes,» selgitas Roosaar.

Praegu on Tartu loomade varjupaigas asukaid keskmisest enam - kasse on seal hetkel 58 ja koeri 36.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles