Töötus jätkas langustrendi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PP

Augustis jätkas registreeritud töötus Tartumaal stabiilset langust ning töötute osakaalult tööjõust ollakse lähemal kui kunagi varem Eesti väikseima töötusega Jõgevamaale. 

Tartumaal oli 1. septembri seisuga end töötuna arvele võtnud 3232 inimest ehk 4,6 protsenti 16-aastasest kuni pensioniealisest tööjõust. Jõgevamaal oli sama seisuga registreeritud 695 töötut, kes moodustavad tööjõust 4,4 protsenti. Eesti keskmine töötuse määr oli 1. septembriks 7,4 protsenti.

«Tartu maakonnal hakkab heas mõttes tekkima võistlusmoment Jõgevamaaga, Eesti väikseima töötusega maakonnaga,» ütles Eesti Töötukassa Tartumaa osakonna juhataja Jane Väli. Tartumaa pole töötute osakaalult tööjõust Jõgevamaale varem nii lähedal olnud kui praegu.

Väli lisas, et tavaliselt on märgata augusti teisel ja kolmandal nädalal registreeritud töötuse kasvu, kuna hooajatööd lõpevad, kuid praegu pole seda mõju statistikas veel märgata.

Hooajaliste tööde lõppemise mõju ei jää Väli sõnul tulemata, kuid hüppelist töötuse kasvu pole Tartumaal arvatavasti karta, sest hooajaliste tööde lõppemist tasakaalustavad mõneti sügisest õppima suundujad.

Samuti pole firmad teada andnud suurematest koondamistest. «Pigem on oodata stabiilsust ja veel väikest langust,» märkis Väli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles