Vastuväited ajalehes ilmunu kohta

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kesklinnas Küüni tänaval tegutsenud ilusalongi Hair Mix omanikud jätsid pika ninaga nii töötajad kui ka kliendid.
Kesklinnas Küüni tänaval tegutsenud ilusalongi Hair Mix omanikud jätsid pika ninaga nii töötajad kui ka kliendid. Foto: Kristjan Teedema

Tartu Postimehes ilmunud artikkel «Ilusalong tüssas töötajaid ja kliente» (24.08) sisaldas olulisel määral avalikkusele esitatud valeinformatsiooni. Esitame oma kommentaarid tõele mittevastava informatsiooni kohta.

• Juuli viimasel reedel askeldasid Küüni tänava ilusalongi Hair Mix töötajad ... (TPM)
Sel päeval oli graafiku järgi tööl vaid üks inimene (juuksur), kuna teised töölised olid omavoliliselt ja ette teatamata otsustanud minna kollektiivpuhkusele. Olgu öeldud, et ka sel päeval üksinda tööl olnud juuksur liitus järgneval esmaspäeval kollektiivpuhkusega sellest ettevõtte esindajaid teavitamata.
•  ... teadmata, et uuel nädalal tööle tulles jäävad nad salongi ukse taha ... (TPM)
Tööle tulijaid olnuks sel päeval ainult üks (juuksuri praktikant) ja teda oli teavitatud võimalikest muudatustest tuleva nädala alguses.
Ülejäänud töölised viibisid ette teatamata kollektiivpuhkusel.
•  ... töötasud, hüvitised ja puhkuseraha saamata ... (TPM)
Kõik töötasud ja puhkuserahad on tasutud ajavahemikus 25.07.–27.07.2011. Millistest hüvitistest aga jutt võiks käia, ei oska meie aimata – palume täpsustada. Kinnitusena on olemas osapoolte allkirjadega kinnitatud palgalehed.
•  ... endine töötaja ei suuda uskuda, et ta päevapealt töökohast ilma jäi ja tööandjad ühtäkki vassima hakkasid. (TPM)
Kõik salongi töötajad olid teadlikud plaanist leida salongile ostja. Samuti pakuti salongi töölistele võimalust võtta üle salongi majandamine ostu-müügi- või üürilepinguga. Mis puudutab aga tööliste teavitamist võimalikest peatsetest muudatustest ettevõtte juhtimisstruktuuris, siis sellest teavitati 28. juulil kõiki töölisi, keda oli võimalik telefoni teel kätte saada.
• Teidla väitis, et müüs firma edasi ja pole tema asi, mida uus omanik teeb. (TPM)
Riho Teidla mainis telefonivestluses ajakirjanikule, et ei tea uue omaniku plaane ja see pole ka tema asi kommenteerida. On ilmselge, et paljud ettevõtlusega seotud küsimused on pigem osapoolte vahelised ja seetõttu konfidentsiaalsed.
• Ometi näitab äriregister, et 28. juulil taandusid senised firma juhatuse liikmed Riho Teidla ja Taavi Koha küll juhatusest, kuid firma omanikud on nad endiselt. (TPM)
Ostu-müügitehing on vormistatud, kuid ajanappuse tõttu veel lõplikult vormistamata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles