Miks?

Jüri Saar
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peeter Põllu monument sai haridus- ja teadusministeeriumi ees püsti detsembri alguses. Nüüd saab omaaegse haridustegelasega lähemat tutvust teha temaatilisel näitusel Tartu Ülikoolis.
Peeter Põllu monument sai haridus- ja teadusministeeriumi ees püsti detsembri alguses. Nüüd saab omaaegse haridustegelasega lähemat tutvust teha temaatilisel näitusel Tartu Ülikoolis. Foto: Sille Annuk / Postimees
Monumendi kasutusluba


Miks oli Tartu linnavalitsusel vaja Peeter Põllu monumendile välja anda kasutusluba?


Vastab Tartu linnavalitsuse arhitektuuri ja ehituse osakonna juhataja Karin Raid: See on ehitis, mis on suunatud avalikkusele, ning seadus kohustab sellisel puhul ka kasutusluba väljastama.

Mida see tähendab? Mida nüüd tohib teha ja mida enne ei tohtinud?


Kasutusloa andmine tähendab, et püstitamine on toimunud korrektselt ja see ei kujuta endast kellelegi ohtu, ei inimestele, keskkonnale ega kellegi varale.

Kui monument avati päev enne kasutusloa väljastamist, kas avamine oli ebaseaduslik?

Selles mõttes ei olnud ebaseaduslik, et ehitise ülevaatus oli toimunud enne selle avamist ja selle valmisolek kasutusloa väljastamiseks oli varem tuvastatud.

Praegusel juhul läks nii, et esmaspäeval lõigati linti, aga esmaspäeval oli teema ka ära arutatud. Teisipäevasel linnavalitsuse istungil asi vormistati.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles