Rahaskandaal heidab koolijuhtidele varju

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil Tartu Raekoda ja Raekoja plats.
Pildil Tartu Raekoda ja Raekoja plats. Foto: Sille Annuk

Tartu uus hariduse abilinnapea Tiia Teppan kohtus läinud nädalal asjaolude selgitamiseks koolijuhtidega, keda linna sisekontrolli uurimine seostab haridusosakonna rahaskandaaliga.


Postimees kirjutas eelmisel nädalal, et rahaskandaal, mille keskmes on Tartu haridusosakonna endised töötajad Irina Aab ja Boris Goldman, on linnavalitsuse uurimise alla toonud vähemalt kolme kooli juhtide tegevuse seoses tellitud koolitustega. Väidetavalt võivad need koolijuhid seotud olla fiktiivsete arvete vormistamisega.

Postimehele teadaolevalt olid vestlusele kutsutud Kivilinna gümnaasiumi direktor Ants Serk, kommertsgümnaasiumi direktor Priit Hänni ja Annelinna gümnaasiumi endine direktor Jevgenia Lindevaldt, kellega koos oli ka kooli praegune juht Hiie Asser.

Teppan keeldus kinnitamast, kas esitatud nimed on õiged.

«Ma ei tohi sekkuda politsei töömaale, teatud asju ei saa ma nimedeni viia,» ütles Teppan. «Ma ei saa edasi töötada, kui ma ei tea, mis on toimunud,» põhjendas ta aga nende kohtumiste hädavajalikkust. «Oma alluvatega on mul õigus alati rääkida.»

Teppan ütles, et püstitatud kahtlusi ei õnnestunud kahjuks ümber lükata.

Ants Serk ütles eile, et vestluse keskmes oli segadus arvetega, täpsemalt see, kas kõik arvetel näidatud kaubad on kooli jõudnud. Ta väitis, et tema teada on ja ta ei tunne endal süüd ega näe seetõttu ka põhjust ametist tagasi astuda.

Priit Hänni ütles, et ta ei kinnita kohtumise toimumist ja tal ei ole selle teema kohta praegu midagi kommentaariks öelda.

Hiie Asseriga ei saanud Tartu Postimees eile ühendust. Lindevaldt ütles, et tema ei soovi sellel teemal vestelda, tema ei tunne endal süüd, aga lisas, et kui arvetega on segadus, siis ilmselt rohkemgi kui kolmel koolil.

Prokuratuuri kinnitusel on haridusametnike skandaali tõttu seni kahtlustus esitatud kahele endisele ametnikule, kuid mitte ühelegi koolijuhile. Prokuratuur ei kinnitanud, et koolijuhte oleks kõnealuse teema tõttu üle kuulatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles