Video: traktoristid püherdasid mõnuga mudas

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Künnimeistrivõistlustel näidisalana kavas olnud raskuste vedamise võistlus traktoritele tuli paraku ära jätta, sest ilmataat oli taevase veega sel nädalalõpul väga lahke ning võistluspaik muutus kiiresti poriväljaks, kus isegi traktoritel oli raske pidamist leida.

Et aga traktorid olid kohale veetud, aeti mootorid kuumaks ja suunduti ikkagi põllule. Publiku rõõmuks pandi võimsad masinad proovile hoopis kiirendusvõistluses. Oh seda pori ja pillergaart! Saja meetri pikkusel distantsil saavutasid kiiremad traktorid kõikvõimalikes suundades libisemist trotsides kiiruse umbes 60 - 70 kilomeetrit tunnis.

Pori lendas tõepoolest igas kaares ja nii oli eelis kabiinita traktoritel, sest kabiiniga masinate esiklaas muutus läbipaistmatuks juba esimestel meetritel. Paraku polnud kabiinita sõitjate nähtavus ilmselt oluliselt parem, sest kui kabiinis istuja puhul jäi pori pidama aknaklaasil, siis kabiinita võistlejal silmas, suus, riiete peal ja riiete all.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles