Raeplatsile seatakse üles doonoritelk

Aime Jõgi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Doonortelk ühest varasemast korrast.
Doonortelk ühest varasemast korrast. Foto: Aime Jõgi

13. ja 14. septembril on Tartu raeplatsile taas üles seatud doonoritelk ning mõlemal päeval kella 11 kuni 17-ni oodatakse sinna verd loovutama kõiki vabatahtlikke.

Doonoriks sobib 18- kuni 65-aastane terve inimene. Oluline on, et viimase kahe kuu jooksul ei oleks see inimene saanud puugilt hammustada. Teretulnud on kõikide veregruppide esindajad.

Tartu Ülikooli Kliinikumi verekeskuse direktor Helve König märkis, et tulijal tasub doonoritelki sisenedes varuda umbes tund aega, sest pärast vereloovutust on vaja võtta pisut aega puhkamiseks. Enne vereloovutamist tuleb täita ka küsitlusleht, milles päritakse inimese tervise ja eluviiside kohta. Kindlasti peab kaasas peab olema pildiga isikut tõendav dokument.

Üks veredoos on 450 milliliitrit ja protseduuriks kulub umbes 10 minutit.

Helve König märkis, et kuna septembris on Tartu tudengeid täis, siis on igal sügisel vereloovutajate hulgas olnud palju üliõpilasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles