Erakool sai kaua oodatud spordisaali

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tartu erakoolis pole selle rajamisest saati olnud korralikku spordisaali, kus õpilased saaksid palli mängida ja sportida. Kooli 10 aasta juubeliks seadis juhtkond eesmärgi ehitada päris oma võimla. Nii läkski ja sellest õppeaastast saavad lapsed treenida oma kooli ruumides.

«See oli suur puudus. Kuna võimlat pole nii kaua olnud, siis me ise pole ka veel harjunud, et see on meil olemas,» tõdes Tartu erakooli nõukogu esimees Urmo Uiboleht. 

Võimla ehitust alustas kool 2015. aastal. Uiboleht rääkis, et ruum selleks saadi endise füüsikahoone suure kaldauditooriumi arvelt, mis lõhuti välja ning ehitati kahekorruseliseks liikumiskompleksiks. Lisaks spordisaalile ehitas kool välja keldri, kus nüüd on mõned õpperuumid, mis on sisustatud lihtsasti kokkulükatava mööbliga. Samuti valmisid riietusruumid koos pesuruumidega. Kokku läksid  tööd maksma üle 400 000 euro. 

Kõik ei mahu

Spordisaal on 225 ruutmeetrit suur. See pole küll täismõõtmetes, aga kõik vajalik on seal olemas: saab mängida korv- ja võrkpalli, olemas on rööbaspuud, ronimisseinad ja köied ning muudki.

Võimlat kasutavad peamiselt 1.–5. klassi õpilased. Vanemate klasside lapsed käivad sportimas Tartu ülikooli spordihoones, sest uude saali kõiki kehalise kasvatuse tunde ära ei mahuta. Varem käisid ülikooli spordihoones ka nooremad lapsed. 

Erakoolil pole ka oma aulat. Pidulike sündmuste puhul, nagu 1. september, on kool linnas ruume üürinud. Uus võimla annab seega  lisaks sportimisele võimaluse seal korraldada mitmesuguseid üritusigi, sest saali on ehitatud ka pikendatav lava.

Kuigi kool unistas juba kümme aastat tagasi oma võimlast, võttis selle ehitamine Uibolehe sõnul nii kaua aega, sest raha selleks polnud. Ta selgitas, et kuna erakool tegutseb mittetulundusühinguna, pole koolil võimalik võtta suurt laenu. Pealegi pole neil tagatisvara, sest maja aadressil Tähe 4 ei kuulu neile. 

«Ehitasime võimlat oma raha eest. Oleme püüdnud reservide ning mineviku ja tuleviku arvelt seda teha kooli eelarvest,» rääkis Uiboleht.  Ta lisas, et kooli eelarve on praegu suure väljamineku tõttu pingelises seisus.

Lisaks päris oma võimlale on erakoolis praegusest õppeaastast uus veel see, et Tartu teaduspargi ruumides Lõunakeskuse lähedal on koolil uus filiaal, mis kannab nime LõunaTERA. Tänavu asusid seal viiest esimesest klassist õppima kaks klassikomplekti. Erakooli nõukogu esimees arvas, et samas kohas alustab kooliteed ka osa tuleva õppeaasta esimese klassi lapsi. 

Septembris uuele väljakule

Mart Reiniku kooli juures peaks spordiväljaku ehitus lõppema sellel nädala lõpus.
Mart Reiniku kooli juures peaks spordiväljaku ehitus lõppema sellel nädala lõpus. Foto: Sille Annuk

Lisaks Tartu erakoolile on sellest õppeaastat paranenud sportimistingimused ka Mart Reiniku koolis, mis saab õige pea kasutama hakata moodsat staadionihoonet ja uue kunstmurukatte saanud spordiväljakut. 

Väljak koos hoonega saab praegu viimast lihvi. Tartu linnavalitsuse ehitusteenistuse vanemspetsialist Märt Mõttus ütles, et Reiniku kooli staadion peaks valmima selle nädala lõpuks. Staadionihoonega läheb aga natukene kauem aega: maja on küll valmis, kuid puudu on veel fassaadiklaasid, mis peaksid peagi välismaalt saabuma. Uuele väljakule peaksid Reiniku kooli õpilased pääsema septembrikuu jooksul. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles