Loomemajanduskeskus ootab taas põnevaid äriideid

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eelinkubatsioonist on välja kasvanud teiste hulgas ettevõte Pürg, mis toodab teklikotte.
Eelinkubatsioonist on välja kasvanud teiste hulgas ettevõte Pürg, mis toodab teklikotte. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Tartu loomemajanduskeskus ootab 11. septembrini põnevate ideedega inimesi osalema kolmekuulises äriplaani loomise programmis. Selle eesmärk on anda loomeettevõtlusega alustavatele inimestele algteadmisi ettevõtlusest.

Koolitusprogrammi lõpuks kirjutavad osalejad valmis äriplaani ja kaitsevad seda komisjoni ees. Äriplaani edukalt kaitsnutel on võimalik liituda loomemajanduskeskuse põhiinkubatsiooniga ning taotleda rendiruume keskuse hoonetes.

Loomemajanduskeskuse juhi Reigo Kuivjõgi sõnul kinnitab keskusest välja kasvanud ettevõtjate käekäik, et tugev äriplaan on eduka ettevõtte eeldus. «Siit saab 120 euro eest kolmekuulisel äriplaanikursusel panna alus ettevõttele, mis 80-protsendilise tõenäosusega toob kolme aasta pärast käivet vähemalt 50 000 eurot aastas,» vahendas Kuivjõgi loomemajanduskeskuse senist kogemust.

Eelinkubatsiooniprogrammi oodatakse nii meeskondi kui ka üksikisikuid, kes soovivad alustada ettevõtlusega loomemajanduse valdkonnas. Programmi kandideerimise eeldus on äriidee olemasolu. Kandideerida võivad ka juba loodud kuni kahe aasta vanused loomeettevõtted, mis soovivad oma äriidee põhjalikumalt läbi töötada ning koostada äriplaani.

Eelinkubatsioonikoolitusel antakse teadmisi ja oskusi äriplaani koostamisest, tootearendusest, hinnakujundusest, turundusest, raamatupidamisest ja paljust muust. Koolitajatena osalevad programmis spetsialistid, kes on oma koolituste sisu kohandanud loomeettevõtluse spetsiifikaga. Samuti saavad alustavad ettevõtjad personaalset tuge konsultantidelt.

2017. aasta eelinkubatsiooniprogramm on Tartu loomemajanduskeskuses juba kolmeteistkümnes. Eelinkubatsioonist on välja kasvanud teiste hulgas sellised kaubamärgid nagu Khis (puidust vannid), Pürg (teklikotid), LooLoo (disainistuudio), Teenu (puidust kellad), Seco (ehted), Xaos (aksessuaarid), Pimik (filmikompanii), Faaz (disainistuudio), Liisa Soolepp (rõivad), Tjorven Kids (lasterõivad), Kaldera (3D-efektid), Tajuruum (maastikukujundus), StencilIt (seinašabloonid), Kuul (rõivad) ja paljud teised.

Infot eelinkubatsiooniprogrammi ja taotluse esitamise kohta saab Tartu loomemajanduskeskuse lehelt loovtartu.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles