Jooksjad stardivad eriti ekstreemsele rajale

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõrva ekstreemjooks.
Tõrva ekstreemjooks. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Laupäeval peetakse tartlastegi seas populaarses suvituslinnas Tõrvas ekstreemjooksu Eesti meistrivõistluste etapp, mis piirkonnale iseloomulikult suunab jooksjad läbima künklikku maastikku, jõgesid ja järvi. Võistlusrajale jääb ka Vanamõisa järve hüppetorn, kust võib, aga ei pea ilmtingimata alla hüppama, kinnitas peakorraldaja Siim Ausmees.

Spordiklubi Meie Liigume korraldab Tõrva ekstreemjooksu teist korda. Põhijooksu pikkuseks on 8 km ning tegemist on klassikalise maastikujooksuga, mida ilmestavad mitmed looduslikud ja tehislikud takistused. Lühijooksu pikkuseks on 3 km ning see on mõeldud kuni 2004. aastal sündinud noortele.

Võistluse käigus tuleb ronida, joosta, hüpata ja joosta ning ületada erinevaid looduslikke ja tehislikke takistusi. Peakorraldaja Ausmees selgitas, et ekstreemjooksule on oodatud eri vanuses jooksusõbrad, kes tahavad kogeda senisest teistmoodi kulgevat maastikujooksu. Rada kattub tema sõnul suures osas mullusega, kuid juurde tuleb erinevaid takistusi ning võistluse atraktiivsuse tõstmiseks on plaanis ka eraldi publikukatse gümnaasiumi staadionil.

Eelregistreerimine võistlusele on küll lõppenud, kuid kohapeal saab ennast ja oma kaaslasi kirja panna kuni 30 minutit enne starti. Lisainfot võistluse kohta leiab https://www.sportos.eu/ee/et/ii-torva-ekstreemjooks/.

Eesti ekstreemjooksu karikasari jätkub 15. juulil toimuva Pajusi mudajooksuga. Sarja viimane etapp, Saku ekstreemjooks, on kavas 5. augustil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles