Annelinna korterist välja lipsanud püüton läks naabrite poole (2)

Mari-Liis Pintson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Annelinna kortermaja rõdult püütud madu turgutati soojas vees.
Annelinna kortermaja rõdult püütud madu turgutati soojas vees. Foto: Lõuna päästekeskus

Eile tekitas Tartus annelinlastele pisut närvikõdi kodust plehku pannud püüton.

Annelinna päästekomando rühmapealik Erko Nugis pärast mao tuppa toomist.
Annelinna päästekomando rühmapealik Erko Nugis pärast mao tuppa toomist. Foto: Lõuna päästekeskus

Kell 10.43 said päästjad väljakutse, et Mõisavahe tänava kortermaja korteris peetud püüton on kodust lahti pääsenud ja naabri rõdule põgenenud.

Abipalve edastas päästjatele mao omanik, kes looma ise naaberkorteri rõdult kätte ei saanud.

Päästjad ronisid redeli abil rõdule, võtsid rõduääre vahele peitu pugenud mao välja, panid kotti ja andsid üle omanikule. Püüton ei ole mürgine madu ning päästjate sõnul oli ta jaheda ilma tõttu üsna uimane ning nii tuli rühmavanem tuli temaga oma tervisega riskimata toime.

Mao omanik lubas tänutäheks päästjatel tutvuda oma suure kollektsiooni terraariumides elavate loomadega, kelle hulgas peale püütoni on veel iguaanid, varaanid ja muud taolised elukad. Peale sooja veega turgutamist muutus ula peal käinud roomaja veidi elavamaks.

Annelinna korterist plehku pannud püüton peitis end naaberkorteri rõdu alla, nii et tema omanik kutsus mao kätte saamiseks appi päästjad.
Annelinna korterist plehku pannud püüton peitis end naaberkorteri rõdu alla, nii et tema omanik kutsus mao kätte saamiseks appi päästjad. Foto: Lõuna päästekeskus
Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles