Näitleja mängib helidega sümfooniat

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Johannes Krapp (Aleksander Eelmaa) kuulab raadiot ja ajab raadiohäältega juttu. Hetk Ardo Ran Varrese lavastusest «Sümfoonia ühele. Allegro con moto».
Johannes Krapp (Aleksander Eelmaa) kuulab raadiot ja ajab raadiohäältega juttu. Hetk Ardo Ran Varrese lavastusest «Sümfoonia ühele. Allegro con moto». Foto: Sille Annuk

Tartu Uus Teater on teatanud, et Ardo Ran Varrese debüütlavastus «Sümfoonia ühele. Allegro con moto» on üles ehitatud kui muusikateos. Teisipäeval läbimängu vaadates tekkis küsimusi, millele idee autor ja lavastuse muusikaline kujundaja enne järgmist läbimängu sama teatri kohvikus vastas.

Kumb oli selle lavastuse loomisel enne olemas, helid või sõnad?

Selles lavastuses on mulle hästi oluline vorm. Tükk on sündinud nii, et kõigepealt olid helid. Olen aastaid mõelnud, kuidas panna kokku sõnateater ja helid ehk muusika niimoodi, et need oleksid sümbioosis ja üks ei saaks ilma teiseta hakkama. See ongi selle eksperimendi mõte.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles