Lavastus seob tsirkuse muusika ja luulega

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lavastuses on vaatajate ees Grete Gross.
Lavastuses on vaatajate ees Grete Gross. Foto: Joonas Purastie

Sadamateatris saab neljapäeval kell 19 vaadata lavastust «Ahelad», mis seob tsirkust, elavat muusikat ja luulet, jutustades värvipurskava loo püüdlusest õppida endaga arvestama ja ennast armastama.

Vaatajate ees on Grete Gross koos Johan Randvere (klaver) ja Johanna Randverega (tšello), kes esitavad Arvo Pärdi ja Eduard Oja heliloomingut. Etenduses kõlab ka Grossi enda kirjutatud luulet.

«Lavastus «Ahelad» on eneseotsing ja võitlus iseendaga või kui teekond,» selgitas Grete Gross. «Kõigepealt vangisolemine, jõudmine allasurutud tunneteni nagu viha, häbi ja valu, siis nende tunnete vastuvõtmine ja nendega leppimine, tabula rasa, tagasi algusesse jõudmine ja viimaks valge kanga kõikide elu värvidega katmine.»

Lavastus valmis lühemas variandis eelmisel aastal ning nimetati Eesti teatri aastaauhindade üheks võimalikuks saajaks etenduskunstide ühisauhinna kategoorias. Nüüd on lavale jõudnud täispikk «Ahelad».

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles