Tartu bussihanke võitja selgumine viibib, enim on lootus GoBusil

Jüri Saar
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uueks lepinguperioodiks on Tartu bussidele tehtud uus kujundus. Sellisega sõidab juba praegu kolm uut bussi.
Uueks lepinguperioodiks on Tartu bussidele tehtud uus kujundus. Sellisega sõidab juba praegu kolm uut bussi. Foto: Margus Ansu

Tartu linnaametnike sõnul võib minna veel nädalaid, enne kui saab välja kuulutada uue bussihanke võitja. Teadaolevalt on soodsaima pakkumuse teinud Go Bus.

Tartu ühistranspordi peaspetsialist Madis Oona ütles, et hankel on käimas nn küsimuste ja vastuste voor. Linn täpsustab pakkumuste asjaolusid, kuid milliseid, ei ole ole tema sõnul võimalik öelda. Ta põhjendas seda konfidentsiaalsuse nõudega.

Oona ütles, et kindlasti ei selgu võitja sellel nädalal, ei saa ka lubada, et järgmisel.

Tartu linnamajanduse osakonna juhataja Rein Haagi sõnul võib aega minna nädalaid. Kaheksast pakkujast kvalifitseerus seitse, nüüd on käsil pakkumuste nõuetele vastavaks tunnistamise etapp. Linn kontrollib, kas pakkumustes sisaldub see, mida on nõutudhankedokumentides. Alles siis saab liikuda järgmisse, pakkumuse edukaks tunnistamine etappi.

Haak ütles, et hankel mittekvalifitseerunud Läti bussiettevõte proovis seda otsust vaidlustada, kuid vaie ei läinud käiku, selgus täna.

Haak lisas, et mitu bussiettevõtet on andnud mõista, et kavatsevad pärast pakkumuste nõuetele vastavaks tunnistamise vooru sisse anda vaide. «Praegu ei ole ju kellelgi midagi vaidlustada,» sõnas ta.

Kõige odavamat hinda pakkus hankel Go Bus, kellel aastahinnaks oli 6,6 miljonit eurot, teistel pakkujatel üle 7 miljoni euro. Praegusel vedajal Sebel näiteks 7,66 miljonit.

Kas on võimalus, et Go Bus ei võida?

«Praegu seda varianti laual kindlasti ei ole,» ütles Haak.

Senise vedaja leping kehtib Tartus 2019. aasta juuni lõpuni. Uus lepinguperiood kestab 1. juulist 2019 kuni 30. juunini 2029.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles