Üllatusülesanne pani tudengeid üksteise võidu taarat korjama

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eile kella 17ni õhtul kogus maaülikooli üliõpilasesindus oma ruumides tudengitelt taarat ja viis seda järjepanu kokkuostupunktidesse. Sergei Malinovski (vasakul) ja Mihkel Aavik viisid poole viie paiku viimased 149 pudelit autosse ning enne taarapunkti jõudmist pidid nad läbi sõitma ka ühe korporatsiooni juurest.
Eile kella 17ni õhtul kogus maaülikooli üliõpilasesindus oma ruumides tudengitelt taarat ja viis seda järjepanu kokkuostupunktidesse. Sergei Malinovski (vasakul) ja Mihkel Aavik viisid poole viie paiku viimased 149 pudelit autosse ning enne taarapunkti jõudmist pidid nad läbi sõitma ka ühe korporatsiooni juurest. Foto: Kristjan Teedema

Neli Eesti kõrgkooli võistlevad sel nädalal Negavati ressursisäästukonkursil. Tartust lööb kaasa maaülikooli üliõpilasesindus, mille ruumes kõlisesid eile pudelid ja kolisesid purgid, sest päeva ülesanne oli koguda võimalikult palju taarat.

Tudengiesinduse juht Mareli Ots rääkis, et võistlus kestab viis päeva ning iga päeva ülesanne teatati ette eelmise päeva õhtul kell 19. Niisiis ei teadnud tudengid enne seda, millise ülesandega pidid nad järgmisel päeval rinda pistma. Tänase ülesande said tudengid samuti teada alles siis, kui Tartu Postimeest juba trüki­kojas trükiti.

Põnevad ülesanded

Sel nädalal on neil tulnud aga juba võistelda näiteks selles, kes teeb kõige rohkem samme. Samuti tuli ühel päeval käia läbi üliõpilasesinduse liikmete külmutuskapid ning teha neis leiduvast toidukraamist süüa. 

Esmaspäevane ülesanne oli koguda kokku võimalikult palju kohvitopse. «Kuna aga maaülikool on keskkonnasäästlik ja kohvitopse me ei kasuta, tegime ühise pildi koos kohvikruusidega,» kirjeldas ta.

Ühel päeval tuli käia läbi üliõpilasesinduse liikmete külmutuskapid ning teha neis leiduvast toidukraamist süüa.

Eile hommikul saadeti ühiselamutesse laiali sõna, et kel vähegi leidub tühja taarat, tooks selle Torni ühiselamus asuvasse üliõpilasesindusse. Pudelite loovutamine polnud sugugi heategevuslik. Kõigile taaraandjaile maksti ausalt peo peale sama summa, mille nad oleksid saanud pudeleid-purke taarapunkti viies. Esinduse liikmed lugesid pudelid üle ning viisid neid järjest ise ära.

Kella 16 paiku oli kogutud tublisti üle 600 pudeli ning viimased lahked pudelitoojad astusid veel pungitavaid kilekotte käes hoides uksest sisse. Üliõpilasesinduse revisjonikomisjoni esimees Mihkel Aavik ja esinduse toetajaliige Sergei Malinovski vinnasid viimased 149 tühja purki-pudelit auto peale. Veel enne kella 17 tahtsid nad jõuda ühe tudengikorporatsiooni juurde, kust lubati taaravarudele täiendust.

Parimale üliõpilasesindusele pani Negavatt välja auhinnaks 300 eurot, mida tudengid võivad kasutada õhtusöögiks restoranis.

Taaskasutusideid

Ressursisäästukonkurss Negavatt ootab tudengitelt lisaks põnevaid ideid, mis aitaksid kõrgkoolis või selle linnakus hoida keskkonda. Negavatile võib esitada nii tehnoloogilisi insenerilahendusi kui ka lihtsat, kuid nutikat tegevust – kasvõi kirbuturg, ühine liikumisaktsioon või teavituskampaania.

Veel võtab tänavune Negavatt fookusesse vee ja toiduga seotud teemad. Näiteks kohvi või teega seonduva ja sellega kaasneva ühekorranõude teema. Tudengitelt oodatakse ka ideid, kuidas utiliseerida kohvitopsid või teepakid säästlikult või kuidas võtta tarvitatud materjale uuesti kasutusse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles