Joomakaaslase surnuks peksnud mees peab vangi minema (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Trellid.
Trellid. Foto: Sille Annuk / Postimees

Tartu maakohus saatis esmaspäeval aastateks vangi mehe, kes peksis mullu kevadel surnuks oma joomakaaslase.

Süüdistuse järgi tarvitas 41-aastane Margus mullu 28. märtsil Võrus asuvas korteris koos hilisema kannatanu ning veel kahe mehega joogiks süütevedelikku. Koosviibimise käigus tekkis Marguse ning kannatanu vahel tüli, mistõttu Margus peksis teda käte ja jalgadega.

Pärast peksmist kutsus Margus kannatanule kiirabi, kes toimetas kannatanu haiglasse. Hoolimata arstide püüdlustest suri peksa saanud mees kaks nädalat hiljem haiglas.

Esmaspäeval mõistis Tartu maakohus Marguse süüdi raskete kehavigastuste tekitamises, millega põhjustas kannatanu surma.Kohus mõistis varem kriminaalkorras karistamata Margusele viieaastase vangistuse.

Kuna asi lahenes kohtus lühimenetluses, vähendati karistust kriminaalmenetluse seadustiku alusel ühe kolmandiku võrra ja seega tuleb Margusel kanda kolm aastat ja neli kuud vangistust. Menetluskuludena peab ta tasuma 1764 eurot.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles