Talisuplejad kutsuvad linlasi paraadile

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ettevalmistustööd Pingviinide paraadiks. Talisuplejad lõikavad Anne kanali jäässe avara basseini.
Ettevalmistustööd Pingviinide paraadiks. Talisuplejad lõikavad Anne kanali jäässe avara basseini. Foto: Risto Mets

Juba viiendat vabariigi aastapäeva järjest ei jäänud Tartu talisuplejad ootama presidendi kutset vastuvõtule, vaid korraldavad vastuvõtu ise. President on vastuvõtule mõistagi teretulnud, niisamuti ka kõik linlased ja ülejäänud eestimaalased, kes saavad kaasa elada humoorikatele ettevõtmistele ja soovi korral ka ise külma vette sukelduda.

Keskpäeval algaval Pingviinide paraadil näeb traditsioonilist kostüümides ujumist ja võistu pommi hüppamist. Sportlikumalt poolelt on teiste seas kavas jalad ees 25 meetri ujumine ning paljajalu võidujooks ümber Anne kanali.

Vabatahtlikud päästjad näitavad huvilistele, kuidas jääauku kukkunud inimest aidata. Ühtlasi püütakse liikuma saada arvatavalt maailma suurim, 60-meetrise läbimõõduga jääkarussell. Kas tublisti üle 600 tonni kaaluv jäätaldrik õnnestub ka pöörlema panna, seda ei saa mõistagi ennustada.

Eile selgus ka, et maailma paremikku kuuluvad slackline’i artistid Jaan Roose ja Tauri Vahesaar saabuvad Tartusse, et proovida esimest korda elus trimmi tõmmatud paelal trikke teha jääkülma vee kohal.

Tartu talisuplejad korraldasid vabariigi aastapäeva puhul oma pingviinide paraadi.
Tartu talisuplejad korraldasid vabariigi aastapäeva puhul oma pingviinide paraadi. Foto: Margus Ansu
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles