Galerii: talv saabus talvepealinna kärtsu ja mürtsuga

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Astronoomilise talve algust on Otepääl ikka uhke üritusega tähistatud ning juba 19. korda sõitsid selleks kohale ka kevad-, suve-, sügis- ja päris pealinna esindajad, et anda pealinna tiitel sümboolselt üle.

Ehkki tõelise talvetunde kogemiseks tulnuks sõita mõne läheduses asuva kunstlumega kaetud suusanõlva juurde, otsustasid sajad inimesed koguneda talve saabumiseks raekoja taha platsile uhke nulu alla. 

Kokku tulnile pakuti kringlit ja suppi ning rikkalikku kultuuriprogrammi. Esinesid Lõõtsavägilased ning tähetark Igor Mang. Täpselt talve alguse hetkeks ehk kell 12.44 said nulu all kokku Otepää, Narva, Türi, Pärnu ja Tallinna esindajad ning Raepressi juhataja Alar Rästa andis Otepää vallavanemale Kalev Laulile üle sümboolse Tauno Kangro valmistatud valitsemissaua. Ühtlasi ka suure kommipaki, kus oli sees 900 kommi. Nimelt tähistas Otepää tänavu oma 900. aastapäeva esmamainimsest.

Võim kätte saadud, tõmbasid Otepää karud alanud särtsuva ja paukuva ilutulestiku saatel uhkesti masti lehvima talvepealinna lipu.

Pidu jätkub talvepealinnas õhtuni välja. Pihkvast saabunud folklooriansambel Skaz pani palalaikad hüüdma, lõi tantsu ja pidas maha lumesõja. Õhtupoolikul korraldab Igor Mang riituse, et tuleks ka lund ja saabuks talv. Õhtul kell 18 algab kultuurikeskuses talvele pühendatud kontsert.

Vastavalt Tallinna linnapea allkirjastatud dokumendile on talvepealinna tiitel antud Otepääle 21. detsembril kell 12.44 ja tema valitsemisaeg kestab kuni kevade astronoomilise alguseni 20. märtsil kell 12.29.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles