Vaatlus: paljud liiklejad ei tunne eeskirja (1)

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võru maanteel autoliiklust jälginud politseinikud suunasid vasakpoolsel sõidurajal uhkes üksinduses kulgejad tee äärde, et selgitada neile, kuidas nad peaksid nelja sõidureaga teel liiklema.
Võru maanteel autoliiklust jälginud politseinikud suunasid vasakpoolsel sõidurajal uhkes üksinduses kulgejad tee äärde, et selgitada neile, kuidas nad peaksid nelja sõidureaga teel liiklema. Foto: Kristjan Teedema

Kuigi liikluseeskiri nõuab, et juhid sõidaksid asulavälisel mitme reaga maanteel parempoolses sõidureas, seda tihti ei tehta.

Ehk on neljarealisi maanteid Eestis lihtsalt nii vähe, et inimesed ei oska neil liigelda? Vähemasti näitas seda kesknädalane vaatlus Võru maanteel Rehe motelli juures.

Sel sügisel on politsei saanud liiklejatelt mitmeid teateid, et kaugeltki mitte kõik autojuhid ei taha või ei oska järgida liikluseeskirja punkte, mis reguleerivad liiklemist neljarealisel teel. Eriti hakkab see silma uuel Võru maantee lõigul Tõrvandis, aga ka Räpina maantee alguses. 

Massiline rikkumine

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles