Alar Arukuusk valiti Otepää valla aukodanikuks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tehvandi Spordikeskuse juhataja Alar Arukuusk.
Tehvandi Spordikeskuse juhataja Alar Arukuusk. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

20.jaanuaril toimunud vallavolikogu istungil valiti Otepää valla aukodanikuks SA Tehvandi Spordikeskus juhataja Alar Arukuusk. Aukodaniku tiitel antakse üle 23.veebruaril 2011 kell 15.00 Otepää Gümnaasiumi aulas Vabariigi aastapäeva aktusel.

Otepää valla Aukodaniku nimetus antakse füüsilisele isikule auavaldusena Otepää vallale osutatud väljapaistvate teenete eest. Tiitliga käib koos Otepää Aumedal, mis on valmistatud hõbedast.

Otepää Aukodanikku premeeritakse 200 euroga, millele lisandub auhinna andmise aasta aastarvu kahe viimase number eurodes.

Alar Arukuusk on sündinud Rakveres. 1988. aastal lõpetas ta TÜ spordi ja kehakultuuri erialal. Peale ülikooli on ta töötanud ja tegutsenud vaid spordi valdkonnas - Tartu Suusaklubi ja Klubi Tartu Maraton asutajaliikmena ja juhatuse esimehena; Eesti Suusaliidu juhatuse liikmena ning Suverull ja FIS MK Otepää võistluse peakorraldajana. Alates 2005. aastast juhib ta SA-d Tehvandi Spordikeskus.

Alar Arukuusk on viimased kakskümmend aastat tegutsenud Otepää nime tutvustamiseks ja jäädvustamiseks maailma suusakaardile. Esialgu Suverulli võistlustel osalevate maailma suusakuulsuste kaudu, edasi Tartu Maratoni stardipaiga Otepääle toomisega ning kuni tänase päevani Maailmakarikavõistluste ja Juunioride Maailmameistrivõistluste korraldamisega. Lisaks on ürituste korraldamise kõrval tema käe all valminud tänaseks Tehvandist maailmas arvestatav suusakeskus. Otepääle on rajatud esimene Eesti normaalmõõtmetega suusahüppemägi, Eestis esimene rahvusvahelistele nõuetele vastav laskesuusatamise kompleks ning Eesti esimene aastaringse kasutusega multifunktsionaalne staadion. Otepääst on tänaseks saanud maailmas tunnustatud suusalinn, kõrvuti Lahti, Holmekolleni, Faluni ja teiste kuulsate võistluspaikadega. Otepääd on külastanud Alar Arukuuse poolt korraldatud ürituste kaudu kümned tuhanded inimesed enam kui 50 riigist ja Otepää nimi on TV ülekannete kaudu saanud tuttavaks sadadele miljonitele inimestele üle maailma.

Tänu Alar Arukuusele on Otepää praegu seal, kus ta on – talispordi meka ja tõeline Eesti Talvepealinn.

Tehvandit võib pidada Eesti tippsuusatajate, sealhulgas olümpiavõitjate „kasvulavaks”, kuid lisaks professionaalsetele sportlastele on järjest enam tegevusi suunatud harrastussportlastele, ettevõtetele ning inimestele, kes soovivad veeta aktiivset ja sportlikku puhkust ja lihtsalt lõõgastuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles