Galerii: Tartu tervishoiu kõrgkoolis valmis 18 meetrit pikk tort

Aime Jõgi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tartu tervishoiu kõrgkooli sünnipäevapidustuste kõige maitsvam sündmus leidis aset täna, kui koolihoone fuajees valmis 120 inimese koostöös 18,1 meetri pikkune tort.

«See on 1811. aastal loodud koolile päris hea saavutus,» arvas tervishoiukõrgkooli kommunikatsioonijuht Jaanika Niinepuu.

Tordimeisterdajad olid tudengid ja õppejõud, aga ka kõrgkooli peonädala puhul õnnitlema sõitnud väliskülalised.

Oma kätega pika tordi tegemine on tervishoiukõrgkoolis juba traditsioon.

Kõrgkool on loobunud kalli sünnipäevatordi tellimisest kondiitriärist. Tellitakse pigem biskviiditainapõhjad ja kohupiimakreem ning inimesed panevad tordi ise kokku, lisades oma maitse järgi kaunistusi. Nii on sünnipäev meeleolukam ja sellest osasaamise tunne suurem kui muidu.

Tänavuse, 205. sünnipäeva kõige levinumad kaunistuselemendid olid arv 205 ja süda. Süda seisab ka kooli embleemil. Populaarsuselt kolmas kaunistuselement oli luukere.

Tordiks telliti tänavu 75 kilo kohupiimapastat ja 52 kilo biskviidipõhju.

Tordi valmistamiseks pani end kirja 32 neljaliikmelist meeskonda. Tegijate seas leidus  vaimukas kostüümis tordimeistreid, kõrgkooli fuajee nägi välja nagu fantaasiapidu. Teiste hulgas liikus tudengite õppeklassis ellu ärganud patsient-mannekeen. Ta väitis, et oli pannud tordi sisse kõike, mida oli tasuta saada: linaluu-usse, pärmseeni, soolebaktereid ja kopsupõletikutekitajaid.

Torti asutakse sööma pärast sünnipäevaaktust, mis peaks lõppema just neil minuteil. Kui meenutada varasemaid aastaid, ei ole kooliperel mitte kunagi omavalmistatud tordist raasukestki järele jäänud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles