Linnakirjanik peab oma rolli esmalt paberile panema

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kes on esimene kirjanike liidu Tartu osakonna liige, kelle arvele tuleb aasta jooksul iga kuu  kahekordne miinimumpalk 860 eurot?
Kes on esimene kirjanike liidu Tartu osakonna liige, kelle arvele tuleb aasta jooksul iga kuu kahekordne miinimumpalk 860 eurot? Foto: Repro

Tartu linn plaanib asutada linnakirjaniku stipendiumi, mida makstakse ühele inimesele aasta jooksul 860 eurot kuus. Volikogule esitatud eelnõu kohaselt annavad seda ühiselt välja Tartu linn ja Tartu Kultuurkapital.

Abilinnapea Tiia Teppan ütles, et selline lubadus oli antud Unesco loovlinnade võrgustikku kandideerides. «Väärtustame neid inimesi, kes on tulevased Bob Dylanid ja saavad Nobeli auhinna. Annamekirjandusinimestele jõudu, väärtust ja väetist – kui põllumehe keeles öelda,» ütles ta.

Tartu kuulub Unesco loovlinnade võrgustikku rahvusvahelise kirjanduslinnana. Ühe tegevusena kirjanduse valdkonna edendamisel on välja töötatud Tartu linnakirjaniku stipendiumi määrus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles