Festival toob kahe maja lavale neljal õhtul teatrielamusi mitmes keeles

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peeter Piiri ja Kertu Raja lavastuses «Ümberringi võimalik on jumal». Lavastanud Enor Niinemägi.
Peeter Piiri ja Kertu Raja lavastuses «Ümberringi võimalik on jumal». Lavastanud Enor Niinemägi. Foto: Sven Paulus

Tartu üliõpilasteater kui korraldaja jagab neil päevil mitmes keeles teatrielamusi: viies rahvusvaheline sõltumatute ja üliõpilasteatrite festival ehk A-festival algab täna õhtul ja kestab pühapäevani.

Eesti kahe teatri kõrval osalevad festivali kunstilise juhi Kalev Kudu teatel näitetrupid Leedust, Venemaalt, Poolast, Itaaliast ja Soomest. Nad astuvad vaatajate ette ühtekokku neljal päeval kahel laval – Genialistide klubis (Lai 37 taga) ja Tartu üliõpilasmajas (Kalevi 24).

Vilniuse ülikoolist Leedust on tulnud festivalile Andrius Pulkauninkase kineetiline teater ja Bergamost (Itaalia) poliitiline teater. New Art Theatre (Poola) mängib füüsilise teatri etendust armastuse võimalikkusest moodsas maailmas, Peterburi (Venemaa) tantsuteater etendab «Bernarda Alba maja».

«Tamperest tuleb külla sealne üliõpilasteater, kes esitab miniatuurses ja absurdses võtmes sõnadeta loo inimeste hingedest,» lisas Kudu. «Meie ammune sõber Liège´i kuningliku ülikooli teater Belgiast korraldab festivali ajal teatritöötoa.»

Tartu üliõpilasteater mängib täna algusega kell 18 festivali avaetendusena üliõpilasmajas tänavu kevadel esietendunud lavastust «Ümberringi võimalik on jumal». Viimasel minutil lülitus programmi Vilde teater absurdiklassikasse kuuluva monotükiga «Krappi viimane lint» Rein Annuki esituses, mida saab vaadata festivali viimasel päeval, 16. oktoobril algusega kell 16 Tartu üliõpilasmajas.

Viimati nimetatud kohas mängis Tartu üliõpilasteater Kudu teatel 1999. aastal oma esimest lavastust ning nüüd on avanenud samal teatril võimalus seal püsivamalt kanda kinnitada.

Festivali kava saab vaadata siin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles