Laevas vahetus ootamatult vallavanem

Vilja Kohler
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil Laeva endine vallavanem Koit Prants.
Pildil Laeva endine vallavanem Koit Prants. Foto: Kristjan Teedema / Postimees

Alles kolm nädalat tagasi suurendas Laeva vallavolikogu palka vallavanem Koit Prantsul, kes selgitusi andmata otsustas aga septembri lõpus ameti maha panna. Eile rahuldas volikogu tema tagasiastumisavalduse ning valis ametisse uue vallavanema.

Laeva vallavolikogu esimees Külli Suvi ei leidnud täna ega eile võimalust vallavanema lahkumisest rääkimiseks, ka ei vastanud ta teisipäeval elektronkirjaga saadetud küsimustele. Ka volikogule tagasiastumisavalduse esitanud Koit Prants ei vastanud telefonile.

Selgust pole

«Me ei tea, miks Koit Prants ameti maha pani,» ütles Laeva vallavolikogu liige Karmen Kukk. «Ta pole meile midagi selgitanud, esitas ainult tagasiastumisavalduse. Enne avalduse esitamist oli ta nädal aega kadunud.»

Mõnd konflikti, mis võiks olla lahkumise põhjuseks, Karmen Kukk ei teadnud. «Ta oli tubli mees, ei tea küll ühtki konflikti,» märkis ta. «Teame nii palju, et volikogu esimehele oli ta öelnud, et ei soovi enam vallavanemana töötada. Teisipäeval ta volikogu istungile ei tulnud, olevat päeval oma asjad üle andnud.»

Laeva vallavolikogu 13. septembri istungil suurendati vallavanem Koit Prantsu palka. Istungi protokolli järgi suuri erimeelsusi selles küsimuses ei olnud, vaidlus käis vaid selle üle, kas tõsta vallavanema palka tagasiulatuvalt selle aasta 1. märtsist või 1. septembrist.

«Minu arust on ta praegu hästi töötanud, kalapääs on tehtud, sotsiaalmaja töö käib, kõnniteed on valmis, valla aastapäev oli hästi korraldatud,» põhjendas Laeva vallavolikogu esimees Külli Suvi sel istungil vallavanema palga suurendamist tagasiulatuvalt. Volikogu otsustas vallavanema palka suurendada siiski 1. septembrist.

Tuttav vallavanem

Teisipäevasel istungil rahuldas Laeva vallavolikogu vallavanema tagasiastumisavalduse ja uueks vallavanemaks määrati Aare Olgo. «Ta on meil vallavanem olnud ja oli ka vaba,» selgitas Karmen Kukk. «Praegu on väga kiire aeg, haldusreform käib, me ei saa vallavanemata kaua olla.»

Aare Olgo töötas Laeva vallavanemana 2012. ja 2013. aastal. Pärast seda oli ta vähem kui aasta Jõgeva abilinnapea ning siis linnapea. Tänavu 27. juuni avaldati Jõgeva linnavolikogu erakorralisel istungil aga keskerakondlikule linnavalitsusele umbusaldust ning amet tuli maha panna linnapeal Aare Olgol, abilinnapeal Ants Priil, linnavalitsuse liikmel Peep Põdderil ja  volikogu aseesimehel Mai Treialil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles