Tammeka teenis hooaja rekordvõidu

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tamme staadionile kogunenud pealtvaatajad ei pidanud pettuma: Tammeka saavutas hooaja rekordvõidu.
Tamme staadionile kogunenud pealtvaatajad ei pidanud pettuma: Tammeka saavutas hooaja rekordvõidu. Foto: Margus Ansu

Eesti jalgpalli meistriliiga 28. mänguvoorus teenis oma hooaja suurima võidu Tartu JK Tammeka, kui kodusel Tamme staadionil nahutati Rakvere Tarvast 5:0.

Tammeka oli Tarvast jagu saanud ka kõigis kolmes senises omavahelises kohtumises, kuid märksa väiksemate skooridega. Viimati mängiti 26. augustil Rakveres, siis suudeti 3:1 võit vormistada alles matši viimastel minutitel löödud väravatest.

Eilne mäng ei alanud Tammeka jaoks kõige hoogsamalt, ent 18. minutil haarati siiski eduseis, kui hooaja lõpuni Tarva väravat valvava Marko Meeritsa selja taha saatis kena kauglöögi Kaspar Paur.

Vaevalt neli minutit hiljem jäid külalised Kaarel Saare punase kaardi tõttu väljakule ka kümnekesi ning edasi kulges mäng juba täielikult Tammeka dikteerimisel. 26. minutil duubeldas kodumeeskonna eduseisu Silver Grauberg, teisel poolajal sahistas kahel korral võrku Paur ja korra Kristjan Tiirik.

 Kübaratrikiga maha saanud ja lisaks sellele nii endale kui kaaslastele hulgaliselt võimalusi tekitanud Kaspar Paur jäi mängu järel tagasihoidlikuks ega soovinud enda panust suurde võitu üle tähtsustada. «Terve meeskond töötas selle nimel ja tulemus on kogu meeskonna koostöö,» ütles 21-aastane ääreründaja, kes viibib Tammekas laenulepingu alusel.

Paur nõustus, et mängu võtmehetkeks oli kindlasti Tarva kiire punane kaart, mis võimaldas Tammekal domineerida ja võimalusi luua. Ta lisas, et meeskond tegi võrreldes viimase omavahelise matšiga mängu omad korrektiivid, oldi kaitses hoolsamad ning tekitati rohkelt teravusi. Samuti ei jäädud löögipositsioonile jõudes unistama, vaid anti võimalusel kohe tuld.

«Tuleb lüüa ja siis tulevad ka väravad,» meenutas Paur tuntud jalgpallitõde.

Võiduga tõusis 32 punkti kogunud Tammeka seitsmendale kohale. Neist võib aga täna mööda tõusta Narva Trans, kes kohtub võõrsil Tallinna FC Levadiaga. Rakvere Tarvas on kogunud vaid kaks punkti ning on kindlalt tabeli viimane.

Tammeka järgmine matš toimub juba teisipäeval, kui võõrsil minnakse vastamisi Transiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles