Ülejõe peab perepäeva

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sille Annuk

Eeloleval laupäeval korraldab Tartu linnamuuseum koostöös Lõuna prefektuuri ja Ülejõe elanikega perepäeva «Turvaliselt sügisesse».

Kella 12st ootab Tartu linnamuuseum lapsi helkurite meisterdamise töötuppa. Samal ajal on suurematel võimalus tutvuda muuseumi püsiekspositsiooniga ning viimast nädalat ka ajutise näitusega «Lõhatud Kivisild. Katkestuse motiiv eesti kunstis. 1941–1949».

Näitus esitab valiku vastavamotiivilistest maalidest ja graafikast, hõlmates nii muuseumi- kui erakogusid, seal hulgas Tartu linnamuuseumi, Tartu kunstimuuseumi ja Eesti kunstimuuseumi kogu. Näituse on koostanud Enn Lillemets.

Kell 12.30 algab Tartu Linnamuuseumi hoovist (Narva mnt 23) piki Emajõe kallast kulgev peredele mõeldud rattaretk. Giid Anti Lillak räägib jõest, sildadest, hoonestusest ja muust kalda äärde jäävast. Sõit kestab koos peatustega umbes poolteist tundi.

Kell 14–16 on muuseumi siseõues Lõuna prefektuuri politseinikud, kes räägivad sellest, kuidas ohutult liigelda.

Ülejõe linnaosa elanikel on samal päeval võimalus avada ka hoovikohvikud. Huvi korral palutakse võtta ühendust perepäeva korraldajaga aadressil nele.dresen@katarina.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles