Elva kultuurikeskusele pandi nurgakivi

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nurgakivi pidulikul avamisel esinesid lasteaia Õnneseen laululapsed.
Nurgakivi pidulikul avamisel esinesid lasteaia Õnneseen laululapsed. Foto: Elva linnavalitsus

Elva linnapea Eva Kams, YIT Ehituse Lõuna-Eesti ehituspiirkonna juhataja Andras Kelt, SA Elva Kultuur juhataja Kätlin Saarela ning Tartu maavanem Reno Laidre asetasid täna nurgakivi renoveeritavale Elva kultuurikeskusele.

Nurgakivi kapslis talletati traditsiooniliselt kohalikud lehed, kultuurikeskuse joonised, ehituspäevik, raha, mälupulgale salvestatud Elva kultuuri ajalugu piltides ning Tartumaa õnnenööp.

Eva Kamsi sõnul on Elvas aastakümneid oodatud uue kultuurimaja valmimist. «Elva aktiivne kultuurielu on kestnud juba rohkem kui sada aastat ning uue kontserdisaali valmimisega loome nüüdisaegsed võimalused kultuuri arenguks,» ütles ta.

Elva kultuurikeskuse rekonstrueerimistööd algasid maikuus ning nende lõpptähtaeg on detsembris. Ligi 1300 ruutmeetri suuruse moodsa kultuurikeskuse valmimise järel on elvalaste kasutada 250-kohaline mitmeotstarbeline saal, milles saab korraldada kontserte, teatrietendusi, näidata filme ning pakkuda konverentsiteenust.

Uuenenud hoone arhitekt on Uko Künnap.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles