Kodutute kodu kaob visalt võõralt õuelt

Mari-Liis Pintson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sassi ja Vaba tänava nurgal Tartu veevärgi krundile tekkinud kodutute pesa taustal paistab arenev Siili tänava uuselamurajoon. Juulikuus, enne linna sotsiaaltöötajate visiiti oli kodutute onn hoolikalt kilega kaetud, pakkudes seal elanud mehele ja naisele peavarju ka suuremate vihmavalingute ajal. Läinud kolmapäeval kolisid sealsed asukad oma vara algsest onnist mõne meetri kaugusele aianurka.
Sassi ja Vaba tänava nurgal Tartu veevärgi krundile tekkinud kodutute pesa taustal paistab arenev Siili tänava uuselamurajoon. Juulikuus, enne linna sotsiaaltöötajate visiiti oli kodutute onn hoolikalt kilega kaetud, pakkudes seal elanud mehele ja naisele peavarju ka suuremate vihmavalingute ajal. Läinud kolmapäeval kolisid sealsed asukad oma vara algsest onnist mõne meetri kaugusele aianurka. Foto: Sille Annuk

Kõigepealt tekkis suve alguses Jõe Prisma taha Sassi tänava ühele tühjale krundile roigastest ja vaipadest kokku klopsitud varjualune. Veidi aja pärast see laienes ning sai endale kilest seinad ja katuse, nii et isegi suurimad juulikuised rajud onni ei kõigutanud.

Aeg-ajalt võis kileonni ees näha üht tumedat kogu lõket sussutamas. Onni kõrval puuokstel kuivasid sokid, käterätt ja voblad.

Sellel krundil asub Tartu veevärgi veereservuaar. Et kilest onn tekkis sinna veevärgi loata, käisid asutuse töötajad juulikuu keskel onni elanikega rääkimas ja palusid neil krundilt lahkuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles