Õpetajad ja õpilased kasvatavad klassides kurke

Vilja Kohler
, Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kambja kooli tehnoloogiaõpetuse õpetaja Raimond Käsi pani tänavu poiste tööõpetuse klassis kasvavate kurkide seemned mulda 5. jaanuaril, saaki hakkas ta koos õpilastega noppima märtsi keskel. «Kõige toredamad on kurgid talvel lumega, siis on kogu aken ilus roheline,» märkis õpetaja Käsi.
Kambja kooli tehnoloogiaõpetuse õpetaja Raimond Käsi pani tänavu poiste tööõpetuse klassis kasvavate kurkide seemned mulda 5. jaanuaril, saaki hakkas ta koos õpilastega noppima märtsi keskel. «Kõige toredamad on kurgid talvel lumega, siis on kogu aken ilus roheline,» märkis õpetaja Käsi. Foto: Margus Ansu

Koridorides on kurke vähem, täpsustas õpetaja Raimond Käsi. «Kurgid teatud tõugu lapsi ju ei kannata, no ei pea need koridorides hästi vastu,» selgitas ta.

Poiste tööõpetusklassi aknalaual kasvatab õpetaja Käsi tänavu kaheksat kurki ja üht suurt tomatit. Nagu tavaliselt, ostis ta seemned Tartu turult nurgapealsest poest, «kus üks müüja oskab hästi kaupa kiita». Varasematel aastatel kasvatati klassis kurgisorti «Doron», aga see kadus turult ning müüja soovitusel asendas õpetaja selle sordiga «Kybele».

«Tomatid veel ei puneta, need ei hakkagi punetama, sest sel kevadel on meil potis kollased tomatid, mis praegu on veel rohelised,» andis õpetaja Käsi oma «aiandist» ülevaate. «Tomatiseemned oleks pidanud varem maha panema, õpilastel lõpeb kool enne saagi valmimist.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles