Poska gümnaasiumi kossupoisid pääsesid kodusele MMile

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Poska gümnaasiumi korvpallivõistkond, kuhu kuuluvad Ander Peiponen, Robin Kivi, Martin Otto Parve ja Aaro Silla.
Poska gümnaasiumi korvpallivõistkond, kuhu kuuluvad Ander Peiponen, Robin Kivi, Martin Otto Parve ja Aaro Silla. Foto: Erakogu

Enne jaanipäeva peetakse Tallinnas Vabaduse väljakul koolide korvpalli maailmameistrivõistlusi. Eestist pääsesid suurvõistlusele ka Tartu Jaan Poska gümnaasiumi poisid.

Eesti meistrivõistluste etapi otsustavas mängus alistas Poska gümnaasium laupäeval 11 : 4 Ülenurme gümnaasiumi ja tagas pääsu kodusele MMile. «Sellise koosseisuga ei ole me kunagi võistlustel osalenud, kuid tänavakorvpalli olen mina mänginud neli aastat,» ütles võitjate võistkonna liige Ander Peiponen. Ülenurme poisid on tema sõnutsi head sõbrad ja trennikaaslased.

Poska kooli eest mängisid veel Robin Kivi, Martin Otto Parve ja Aaro Silla.

Eesti saab korraldajariigina välja panna kaks tiimi. Varem olid endale MMi koha taganud Kadrioru saksa gümnaasiumi neidude ning Tallinna reaalkooli noormeeste võistkond. Samuti pääsesid turniirile Audentese tüdrukud.

Koolide MMi peetakse Tallinnas Vabaduse väljakul 16.–21. juunini. Seni on registreerunud 21 noormeeste ja 20 neidude võistkonda, kaugematest külalistest on tulemas noored korvpallurid Indiast, Tšiilist, Brasiiliast, Iraanist ja Hiinast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles