Tartu ujujad võitsid kodustel võistlustel 40 medalit

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ujumisvõistlus.
Ujumisvõistlus. Foto: Eesti Ujumisliit

Nädalavahetusel Tartus peetud rahvusvahelistel ujumisvõistlustel Aura Open Cup lõi kaasa üle 400 sportlase Eestist, Lätist, Leedust, Soomest ning esimest korda ka Norrast. Teist aastat järjest on see Eesti suurim ujumisvõistlus, teatasid korraldajad Tartu ujumisklubist.

Võistluse rekordeid purustati 34 korral, neist 14 püstitasid Tartu klubid. Võistluse korraldanud Tartu ujumisklubi sportlased astusid poodiumile 26 korral. Ujumise spordiklubi lisas 14 medalit.

Säravaimate tulemuste eest hoolitsesid näiteks Laura-Liis Valdmaa (TUK), kes tuli 2003. aastal sündinute ja nooremate seas võitjaks 100 meetri rinnuliujumises ning 50 meetri seliliujumises ja liblikujumises. Kõik need võidud tõid ka uued võistluste rekordid selles vanuseklassis.

Ainult kuldmedaleid tunnistas sel võistlusel Karel Seli (TUK), kes võitis absoluutklassis 50 meetri ning 100 meetri rinnuliujumise. Klubikaaslane Cevin Anders Siim lisas kuldmedali 200 meetrit liblikujumises ning hõbeda 400 meetri vaba- ja kompleksujumises.

Ujumise spordiklubi suurim medalitooja oli Alex Ahtiainen, kes aastail 2000–2001 sündinute vanuseklassis põrmustas 100 meetri seliliujumises võistluste rekordi ajaga 1.02,11. Esikoht tuli veel 100 meetri liblikujumises ja teine koht 50 meetri seliliujumises. Sama sünniaasta poiste arvestuses võitis Martin Piilberg (USK) 50 ja 100 meetri vabaujumise.

Täpsemate tulemustega saab tutvuda http://www.tuk.ee/live/aoc_lc_2016/index.html.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles