Tartumaa noorsootöö saab juurde üle 23 000 euro

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kristjan Teedema

Tartumaa noored saavad juurde mitmeid võimalusi huviringides osalemiseks, mis teostuvad tänu Eesti noorsootöö keskuse (ENTK) korraldatud avatud noortekeskuste projektikonkursile.

Ühtekokku eraldati toetust 21 projektile kogusummas 23 420 eurot. Toetuse abiga viiakse tänavu Tartumaal ellu mitmeid noortele suunatud sündmusi ja ettevõtmisi ning soetatakse moodsat tehnikat.

Projektide hindamiskomisjonis osalenud ENTK peaeksperdi Epp Reediku sõnul ootab Tartumaa noori ees põnev aasta, sest tegevusi on kavas seinast seina.

«Tegevusi oli suunatud noorte võimestamisele, sotsiaalsele arengule, loovusele, kultuuriteadlikkusele, tervisele läbi matkade ja sportlike tegevuste, ohutusele nii liikluses kui laiemalt, taaskasutusele, nutiseadmete oskuslikule kasutamisele,» loetles Reedik. «Mitmed projektid nägid võimalust täiendada enda varustust tehnoloogiliste vahenditega.»

Reedik lisas, et Tartumaa puhul torkas silma noorte, noorsootöötajate ja omavalitsuste tihe koostöö projektide väljatöötamise kõikidel tasanditel ideest esitlemiseni.

Maakonnale eraldatava toetussumma suurus sõltub seal elavate noorte arvust. Nii oli mõnes maakonnas, kus oli palju taotlejaid, iga euro peale tihe konkurents. Mõnes aga sai kõiki projekte toetada täies mahus. Üle Eesti on konkursi jaoks riigieelarvest eraldatud 239 538 eurot ning taotluste kogumaht 360 515,01 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles