Galerii: iseehitatud lennumasinate võistlus Karsumm Emajõel

Mari-Liis Pintson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tudengipäevade viimane päev on Karsummi päralt. Osalejad said võimaluse end proovile panna iseehitatud lennumasinaga Emajõkke hüpates. Ilus kevadine ilm meelitas jõe äärde ka palju osalushimulisi pealtvaatajaid.

Enne lennukatsetusi oli Raekoja platsil võimalus kõikidel huvilistel isevalmistatud lennumasinatega näitusel ka tutvuda.

Karsummil pälvis esikoha arstiüliõpilaste meeskond «Kolesterooli inglid», kes olid valmis ehitanud hiiglasliku punase lohe ning esitasid enne jõkke prantsatamist etenduse kultussarja «Troonide mäng» ainetel.

Rakett 69 telesaate võitja Karl Reinkubjas oli oma meeskonnaga valmis ehitanud raketi, mille Emajõkke lennutamine tõi võistkonnale teise koha.

Žürii hindas kolmanda koha vääriliseks tiimi «Kirplased ja haige hobune». Võistkonna õhusõiduk meisterdati valmis Tartu Kaubamaja ees Raadio 2 otse-eetris.

Väljaspool võistlusarvestust prantsatas jõkke aga vaieldamatult Karsummi uhkeim sõiduk, mille meisterdasid valmis Eesti Lennuakadeemia tudengid. Et Karsummi reglement lubab osaleda kuni 4,5-meetri laiustel sõidukitel, ei saanud tulevaste lendurite ja lennutehnikute ehitatud 9-meetrise tiibade siruulatusega õhusõiduk ametlikult teistega võistelda. Ent nutikalt viimse detailini läbi mõeldud lennumasin võttis jõe kohal tõesti ka tuule alla ja lendas koos piloot Tõivo Nerepiga Emajõe keskele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles