Parima elektriku tiitliga pärjati Tartu kutsehariduskeskuse õpilane

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil parima elektriku tiitliga pärjatud Rain Lang (keskel).
Pildil parima elektriku tiitliga pärjatud Rain Lang (keskel). Foto: Jaanus Alnek

Viljandi kutseõppekeskuses kuulutati eile pärast kahepäevast kutsemeistrivõistlust Aprillivalgus välja tänavune parim noor elektrik. Esikoha pälvis Tartu kutsehariduskeskuse õpilane Rain Lang.

Kahepäevane võistlus koosnes kolmest osast: teoreetiliste teadmiste testist ning kahest praktilisest ülesandest. Esimesel päeval tuli võistlejatel ehitada läbikäidava ruumi elektripaigaldis ning teisel päeval koostada ja paigaldada elektrimootori juhtimisskeem.

Teisel kursusel sisetööde elektriku kutset omandav Rain Lang rõõmustas, et kutsevõistluse võit tuli sel korral Tartusse. Lang arvas, et võidu tõi talle kiirus, korrektsus ja töökindlus.

Tulevikuplaanides on Langil soov pärast kaitseväeteenistust kaks aastat elektrikuna töötada, et omandada B-klassi pädevustunnistus. «Tööpakkumine tehti mulle juba praegu, kuid lisaks töötamisele soovin end kindlasti erialal pidevalt täiendada ega välista ka edasiõppimist,» ütles Lang.

Kutsevõistluse Aprillivalgus teisele ja kolmandale kohale tulid Tallinna polütehnikumi õpilased Vladimir Minotškin ja Lennart Tamm.

Võistluse peakohtuniku ja Eesti elektritööde ettevõtjate liidu kutseandmise osakonna juhi Arvo Ulla sõnul oli võistlejate tase tänavu keskmine ja sõltuvalt võistlejate koolitusastmest ka erinev.

«Võistlusülesanne oli väga lähedane neljanda taseme elektrikute ehk kooli lõpetavate õppurite kutseeksamile. Seetõttu oleksin võistlusel lootnud näha paremat sooritust,» märkis Ulla.

Positiivseks peab Ulla seda, et võistlusel saavad nii õpilased kui ka juhendajad väga hea tagasiside, milliste teadmiste ja oskuste arendamisele tuleks õppetöös rohkem tähelepanu pöörata.

Aprillivalgusel osales kuus võistlejat Tartu kutsehariduskeskusest, Tallinna polütehnikumist, Tallinna Kopli ametikoolist, Narva kutseõppekeskusest ja Viljandi kutseõppekeskusest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles