Tartu raekoja tagune hotell sai nimeks Lydia

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hotell Lydia vaated.
Hotell Lydia vaated. Foto: Hotell Lydia

Vanalinna atmosfääri ja modernset arhitektuuri ühendav hotell Lydia avab Tartu raekoja taga Toome nõlval uksed tänavu suvel. Majutusasutus loob linna juurde 40 uut töökohta.

Praegu käivad hotellis siseviimistlustööd ning suurem osa välitöödest on tehtud, rääkis ASi Ehitustrust juhatuse esimees Kaido Somelar. Kõige suurem proovikivi on tema sõnul olnud algse hoone fassaadi säilitamine, mis sai oma lõpliku kuju koostöös muinsuskaitseametiga.

Hotelli tuleb 70 tuba, mitmesuguseid sauna- ja lõõgastusvõimalusi pakkuv spaa, spordiklubi, restoran Hõlm ja tipptasemel heli-, valgus- ja videolahendustega sündmuskeskus.

Hotelli juhataja Gea Puidaku sõnul on idee rajada uus hotell sellel krundil olnud mõtetes juba ligi kümme aastat. Lõplik otsus ehitada Toomemäe nõlvale kõrgema taseme nõuetele vastav hotell sündis kaks aastat tagasi, täpsustas Puidak, kellele Lydia hotell on juba viies, mille arenduses ta on osaline olnud.

Valmiv hotell paneb eriliselt rõhku sisekujundusele, detailidele ja siseviimistluse kvaliteedile, lisas ta. Samal ajal ehitusega töötatakse välja teenindusstandardid, komplekteeritakse ning koolitatakse meeskonda. «Otsime hotelli meeskonda inimesi, kelle kirg on teenindamine ning kes soovivad hotelli külalistele pakkuda parimat kogemust. Soovime olla Tartu esindushotell ja töötame selle nimel,» märkis Puidak.

Lisaks hotelli personalile otsitakse restorani meeskonda kokkasid, kelnereid, restoraniteenindajaid ja nõudepesijaid. Tööpakkumiste täpsem info asub www.lydia.ee/job.

Hotell Lydia saab olema nelja superior'i tärni nõuetele vastav hotell. Samas kohas varem paiknenud hoones on elanud aastatel 1865-1868 Johann Voldemar Jannsen ja Lydia Koidula ning sel ajal anti seal välja ka Eesti Postimeest. Hotelli ehitusmaksumuseks kujuneb kaheksa miljonit eurot.

Uue hotelli ehitustöid alustati 2015. aasta kevadel. Hoone arhitektid on OÜ Allianss Arhitektid Tarmo Teedumäe, Paco Ulman, Tõnis Savi ja Indrek Tiigi. Sisekujunduse autor on sisearhitektuuribüroo ArtAku OÜ eesotsas Kaire Kemp-Tišleriga ning ehitab AS Ehitustrust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles